LION NE ODUSTAJE OD EVROPE: "Kneževima" samo teorija za Ligu šampiona

O. M.

19. 05. 2023. u 08:50

LION dočekuje Monako u jednom od dva derbija 36. kola francuske Lige 1.

ЛИОН НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ЕВРОПЕ: Кнежевима само теорија за Лигу шампиона

Fudbaleri Liona zasluženo u polufinalu FOTO: AP

Lion je prošlu sezonu završio na 8. mestu i nije se kvalifikovao za evropska takmičenja, tek drugi put u ovom veku. Ove sezone preti im opasnost da ponove taj neuspeh. Neočekivani prošlonedeljni poraz (1:2) od Klermona značajno im je umanjio šanse da se umešaju u borbu za evrokupove. 

Lavovi su trenutno sedmi na tabeli sa 56 bodova, dok su "kneževi" četvrti sa 65. Četvrto mesto vodi u Ligu Evrope, a sedmo ne vodi nigde, ali Lion se nada da može do petog mesta koje trenutno drži Lil i tako uđe u plej-of za Ligu konferencija.

Lil dočekuje Marselj u drugom derbiju kola i pobedom može da produži nade Monaku u borbi za treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a možda i direktno u grupnu fazu, ako osvajač Lige Evrope obezbedi plasman u ovo takmičenje i preko svoje lige. 

Osim tog poraza od Klermona Lion je u poslednja dva i po meseca izgubio samo još od Marselja, ali Liga 1 je toliko izjednačena da su i ta dva poraza bila dovoljna da zagorčaju život četi Lorana Blana.

Šest poslednjih mečeva Liona u Ligi 1, a osam od poslednjih devet, došlo je GG, lavovi su postigli bar po jedan na svakoj utakmici, a u jednoj od tih devet oni su uspeli da sačuvaju mrežu i to protiv verovatno najtežeg rivala Pariz Sen Žermena u pobedi od 1:0. Za to vreme, prosek golova na utakmicama Liona je 3,78 po utakmici.

Monako je bio nadomak plasmana u Ligu šampiona sve do kraja februara kada je upao u krizu rezultata, počevši od eliminacije iz Lige Evrope, na penale od Leverkuzena, na šta su se nadovezale tri utakmice u ligi u kojima je osvojen samo jedan bod. Zatim je usledio još jedan period "pomračenja, krajem aprila, kada je na dve utakmice Lige jedan primio sedam golova i tada je bilo jasno da će teško "kneževi" da ugroze Marselj na trećem mestu. Samo sve tri pobede, uz sva tri poraza Marselja omogućavaju taj scenario.

Monako je u septembru pobedio Lion sa 2:1 na svom terenu. Golove su postigli Benoa Badjašil, koji je u međuvremenu prešao u Čelsi, i Gijermo Maripan za domaćina, a Karl Toko-Ekambi za goste. Kamerunac je takođe ove zime promenio sredinu pošto je otišao na pozajmicu u Ren.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi