GOSTI SU U BOLJOJ FORMI: Sasuolo i Monca otvaraju vikend u Seriji A

O. M.

19. 05. 2023. u 08:35

SASUOLO dočekuje Moncu u prvoj utakmici 36. kola italijanske Serije A. Meč je na programu u petak od 20.45 na stadionu "Čita del trikolore".

ГОСТИ СУ У БОЉОЈ ФОРМИ: Сасуоло и Монца отварају викенд у Серији А

FOTO: Tanjug

"Neroverdi" su 13. na tabeli sa 44 boda. Već tri kola ne znaju za pobedu, ali opstanak su odavno obezbedili, dok se u trku za evrokupove ne mogu umešati. S druge strane, "brijancoli" su deveti sa pet bodova više od današnjeg protivnika, ali ni oni ne mogu u Evropu, osim u slučaju da pobede sve tri utakmice do kraja, a Atalanta izgubi svoje tri, s tim što bi onu u poslednjem kolu od Monce morala da izgubi sa više od dva gola razlike.

Sasuolo je izgubio sa 4:2 na gostovanju Interu u prošlom kolu. Gosti su preko Domenika Berardija postigli prvi gol na meču, ali je nakon odluke VAR-a pogodak poništen zbog ofsajda. Krajem prvog poluvremena domaći su poveli, da bi na početku drugog udvostručili vođstvo autogolom Ruana Tresoldija. Tri minuta kasnije domaći su još jednom povećali prednost, a u 63. minutu meča Mateus Enrike je postigao prvi gol za svoj tim. Do drugog gola stigli su u 77. minutu kada je precizan bio Davide Fratezi, a konačan rezultat postavio je u 89. minutu meča Romelu Lukaku.

Do kraja sezone, osim utakmice sa Moncom, Sasuolo će gostovati Sampdoriji i dočekati Fiorentinu kod kuće.

Davide Fratesi je bio pod znakom pitanja za utakmicu protiv Intera, ali je zaigrao, što znači da će verovatno biti spreman i za Moncu. Svi ostali igrači su na raspolaganju treneru Alesiju Dioniziju.

Monca je u prethodnom meču Serije A iznenadila šampionsku ekipu Napolija pobedivši sa 2:0. Poveli su u 18. minutu utakmice, kada je Mateo Pesina proigrao Danju Motu, koji je ubacio loptu u mrežu. Udvostručili su prednost u 54. minutu meča golom Andrea Petanja.

Do kraja sezone, posle gostovanja Sasuolu, dočekaće Leće pa idu na noge Atalanti u meču koji bi, makar i samo teoretski, mogao da odluči putnika u Ligu konferencija.

Andrea Kolpani je propustio prethodne dve prvenstvene utakmice za Moncu i jedini je igrač koji neće biti na raspolaganju treneru Rafaelu Paladinu.

U prvom delu sezone Monca i Sasuolo su podelili bodove. Poveli su gosti golom Ferarija u 13. minutu a izjednačio je Kaprari u 60.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 2,05) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid