LIVERPUL SE OPRAŠTA OD LEGENDI: "Redsi" moraju da stave emocije po strani ako žele u Ligu šampiona

O. M.

20. 05. 2023. u 08:10

LIVERPUL dočekuje Aston vilu u derbi utakmici 37. kola engleske Premijer lige.

ЛИВЕРПУЛ СЕ ОПРАШТА ОД ЛЕГЕНДИ: Редси морају да ставе емоције по страни ако желе у Лигу шампиона

FOTO: EPA

Liverpul je u prošlom kolu savladao Lester sa 3:0, što je bila sedma uzastopna pobeda kluba sa Enfilda, dok je Vila na svom terenu savladala Totenhem sa 2:1, čime je prekinula niz od dva poraza.

Dva kola pre kraja, "crveni" su peti na tabeli sa 65 bodova, jednim manje, ali uz meč više, od Mančester junajteda. Za plasman u Ligu šampiona, izabranicima Jirgena Klopa potrebne su obe pobede do kraja, uz dodatni uslov da "crveni đavoli" kiksnu na dve od tri utakmice. U slučaju da Liverpul danas ne pobedi, Junajtedu će biti dovoljna četiri boda iz preostale tri utakmice, a ako izgubi, onda samo tri.

Kertis Džons je postigao dva gola za "redse" u pobedi nad "lisicama", dok je treći gol postigao Trent Aleksandar-Arnold. Kod sva tri gola asistent je bio Mohamed Salah.

Za ovu utakmicu Klop sigurno neće moći da računa na Tijaga Alkantaru, Stefana Bajčetića, Kalvina Remzija i Nabija Kejtu, dok su pod znakom pitanja Darvin Nunjez i Roberto Firmino. 

Pošto je ovo poslednja utakmica Liveprula ove sezone na "Enfildu", biće upriličen oproštaj od igrača koji na kraju sezone napuštaju klub, a doprineli su poslednjim uspesima. To su Firmino, Kejta, Aleks Okslejd-Čemberlen i Džejms Milner. Verovatno će, kako je to u Engleskoj običaj, ovim igračima biti upriličeni i oproštajne utakmice tokom pauze između dve sezone.

Aston vila je tim o kome se dosta govori ovog proleća. Da li je razlog preporoda igre i rezultata promena klupskog grba ili, što je verovatnije, promena menadžera koja je došla otprilike u isto vreme, tačnije dolazak Unaja Emerija umesto Stivena Džerarda, tek ekipa iz Birmingema je na putu da izbori plasman u evro-kupove prvi put posle 13 godina.

Golove za pobedu protiv Totenhema postigli su Džejkob Remzi i Daglas Luis, dok je jedini pogodak za "petlove" postigao Hari Krejn iz penala u 90. minutu. Unaj Emeri nema problema sa povređenim i kažnjenim igračima, osim rezervnog golmana Džeda Stira.

U prvom delu sezone u Birmingemu Liverpul je pobedio sa 3:1, golovima Salaha, Virdžila van Dajka i Bajčetića, kome je to bio prvi i za sada nažalost poslednji gol u Premijer ligi jer se ubrzo i povredio. Utešni pogodak za domaće postigao je Votkins.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid