BORBA ZA EVROPU: Baskijci bi da se zacementiraju na sedmom mestu

V.M.

25. 05. 2023. u 09:05

OSASUNA će od 21.30 ugostiti Atletik Bilbao na ''El Sadaru''.

БОРБА ЗА ЕВРОПУ: Баскијци би да се зацементирају на седмом месту

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima se nalaze u grupi ekipa koje se bore za sedmo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija. Kolonu predvodi Bilbao koji je sedmi sa 50 osvojenih bodova, iza njega su Đirona i Sevilja sa jednim, odnosno dva boda manje, dok na desetoj poziciji svoju šansu vreba i Osasuna koja zaostaje tri poena za baskijskim velikanom. 

Od povratka u La ligu 2019. godine, Osasuna je završavala deseta ili jedanaesta u tri uzastopne sezone, ali četa Jagobe Arasatea ovog puta ima priliku da poboljša taj učinak i u potpunosti se priključi borbi za Ligu konferencija pred svojim navijačima.

Forma svakako nije na strani domaćina koji je poražen na četiri od svojih prethodnih pet utakmica u svim takmičenjima, uključujući finale Kupa kralja u kojem je bolji bio Real Madrid (1:2). 

Ipak, priča je drugačija u Pamploni gde je domaća ekipa pobedila u tri od prethodna četiri susreta na svom terenu, uz uzastopne trijumfe nad Elčeom i Betisom, koje su prethodili pobedi od 3:1 protiv Almerije na ''El Sadaru'' početkom maja. Uprkos činjenici da su samo četiri tima postigla manje golova u La ligi od Osasune (32) u dosdašnjem toku sezone, ''rohiljosi'' su se raspucali na ''El Sadaru'' na kojem su osam puta tresli mrežu protivnika na poslednja četiri susreta.

Bilbao je za vikend osvojio zlata vredne bodove u pobedi protiv Selte (2:1) i tako je prekinuo post od skoro mesec dana bez trijumfa u La ligi. Heroj pobede bio je Injaki Vilijams koji je sa golom i asistencijom sačuvao ''lavove'' na sedmoj poziciji.

Kako Osasuna igra dobro kod kuće, tako i Bilbao odlično nastupa van ''San Mamesa''. Na proteklih pet utakmica u gostima Baskijci su osvojili deset poena i doživeli samo jedan poraz od strane Viljareala.

Ovo će biti četvrti međusobni duel današnjih rivala u tekućoj sezoni. U ligi su podelili bodove, dok je u polufinalu Kupa kralja bolja bila Osasuna ukupnim rezultatom 2:1.

U redovima domaćina neće biti već duže povređenog srpskog internacionalca Darka Brašanca i Naća Vidala, dok će kod baskijskog velikana odsustvovati Alvarez, Garsija, Erera, Martinez, Morsiljo.

Obračuni Osasune i Bilbaa su dosta tvrdi ove sezone i verujemo da će to ponovo biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?