EKSPRESNI POVRATAK JE SVE BLIŽI: "Žirondinci" drže sve u svojim rukama

V.D.

26. 05. 2023. u 15:30 >> 15:30

VEČERAS nas očekuje pretposlednje kolo druge lige Francuske

ЕКСПРЕСНИ ПОВРАТАК ЈЕ СВЕ БЛИЖИ: Жирондинци држе све у својим рукама

Profimedia

Šestostruki prvak Francuske Bordo je prošle sezone po prvi put ispao iz elite u 21. veku. Popularni "Žirondinci" su imali problema sa finasijama, što se odrazilo na njihove partije i zauzeli su poslednju poziciju u Ligi 1, ali su ove sezone pokazali da je odlika velikog kluba da prebrodi probleme i vrati se jači i bolji.

Bordo se trenutno nalazi na drugoj poziciji sa 69 osvojenih bodova, dva manje od lidera Avra i tri više od trećeplasiranog Meca. 

Od sezone 2023/2024. broj klubova u Ligi 1 će biti smanjen sa 20 na 18, pa imamo slučaj da ove sezone samo dva kluba ulaze iz Lige 2, a čak četiri ispadaju iz elite.

Današnji domaćin ekipa Anesija je prošle godine bila član treće lige. Zacrtani cilj za ovu sezonu još nije ostvaren, pa će u naredna dva kola voditi bitku za opstanak u drugom rangu francuskog fudbala.

Trenutno se nalaze na poziciji 15 sa samo bodom više od 17. Poa, koji se nalazi u opasnoj zoni.

Ekipa sa istoka Francuske je ove sezone iznenadila mnoge i igrala polufinale Kupa gde je ispala od kasnijeg osvajača Tuluza.

U prvom delu prvenstva Bordo je slavio minimalnim rezultatom na svom terenu, a mi večeras očekujemo još jednu tvrdu utakmicu s obzirom na to da su bodovi jako potrebni i jednima i drugima.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid