VELIKANI U BICI ZA POSLEDNJE MESTO KOJE VODI U EVROPU: Najtrofejniji klubovi ukrstiće koplja na ''Sent Jakobs parku''

V.M.

29. 05. 2023. u 09:42

FUDBALERI Bazela dočekaće Grashopers od 16:30 u okviru poslednjeg kola švjacarske Superlige.

ВЕЛИКАНИ У БИЦИ ЗА ПОСЛЕДЊЕ МЕСТО КОЈЕ ВОДИ У ЕВРОПУ: Најтрофејнији клубови укрстиће копља на Сент Јакобс парку

Foto Profimedia

Današnji rivali će se uz Cirih boriti za peto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija. Sva tri tima imaju po 44 boda, ali ono trenutno pripada Bazelu koji ima najbolju gol-razliku od pomenutog trojca.

Iako nije slavio na poslednje četiri utakmice (po dva poraza i remija), domaćin i dalje ima sudbinu u svojim rukama i ako bi slavio danas barem bi malo popravio utisak u prvenstvu. Igre u domaćem šampionatu su patile zbog Lige konferencija u kojoj su ''crven-plavi'' dogurali do polufinala gde ih je porazila Fiorentina pogotkom Anotnina Baraka u 132. minutu revanša.  

Sa druge strane, Grashopers takođe igra slabo u poslednje vreme i u proteklih pet kola pokupio je samo četiri boda. Pre četiri dana remizirao je sa Sent Galenom (2:2) i tako propustio priliku da se popne na peto mesto.

Četa Đorđa Kontinija igra dosta otvoreno ove sezone o čemu svedoči i njena gol-razlika, 55:61.

Na ''Senk Jakobs parku'' ćemo gledati peti ovosezonski susret dva najtrofejnija švajcarska kluba. Bazel je slavio u prvenstvu i kupu (5:1 i 3:5), a isto trijumfa upisao je i Grashopers, u oba navrata minimalnim rezultatom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

UHAPŠENA ĆERKA KLINTA ISTVUDA: Optužena za teško porodično nasilje