''CRVENI BIKOVI'' BRANE TROFEJ: Frankfurt juri svoj šesti DFB Pokal

V.M.

03. 06. 2023. u 09:12 >> 09:12

U finalu Nemačkoj kupa na ''Olimpijskom stadionu'' u Berlinu, Lajpcig će ukrsititi koplja sa Ajntrahtom iz Frankurta.

ЦРВЕНИ БИКОВИ БРАНЕ ТРОФЕЈ: Франкфурт јури свој шести ДФБ Покал

Foto: Profimedia

Lajcpig se nalazi u odličnoj formi, ostvario je šest uzastopnih pobeda u prvenstvu, obezbedio je plasman u Ligu šampiona i sa dosta samopouzdanja dolazi u prestonicu da odbrani trofej koji je prošle godine osvojio nakon boljeg izvođena penala od Frajburga. Sa druge strane, Ajntraht je savladao upravo Frajburg u poslednjem kolu Bundeslige rezultatom 2:1 i tako je obezbedio sedmo mesto koje vodi u Ligu konferencija iduće sezone, ipak ako bi ''orlovi'' večeras trijumofvali, kao osvajači Nemačkog kupa plasirali bi se u Ligu Evrope.

Što se tiče samog puta do finala Lajpcig je prvo dominantno savladao Teutoniju (8:0), nakon toga je bio bolji od HSV-a (4:0), usledio je trijumf protiv Hofenhajma (3:1), u četvrtfinalu savladan je Dortmund (2:0), a u polufinalu ''crveni bikovi'' su u reprizi prošlogodišnjeg finala porazili Frajbrug (5:1).

Četa Marka Rozea je prošle sezone osvojila svoj prvi kup u istoriji i večeras će biti orni da ponove taj uspeh.

Ajntraht se prošetao do finala. Redom je bio bolji od Magdeburga (4:0), Štutartera (2:0), Darmštata (4:2), Union Berlina (2:0) i Štutgarta (3:2).

Ekipa iz Frankfurta u ovaj meč ulazi u dosta solidnoj formi jer je na poslednjih pet ligaških utakmica pokupila deset bodova.

''Orlovi'' su prošle godine osvojili Ligu Evrope i večeras će imati priliku da osvoje trofej drugu sezonu zaredom.

Današnji rivali su ove sezone igrali goleade, na prvom meču je slavio Ajntraht sa 4:0, dok je Lajcpig uzvratio krajem feburara rezultatom 2:1.

Dobra vest je da nema bitnih izostanaka i da će oba trenera imati mogućnost da izvedu najboljih 11 igrača na ''Olimpijski stadion'' u Berlinu.

Verujemo da ćemo gledati uzbuljiv meč u kojem će biti dosta pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi