''VUČICA'' RAZOČARANA NAKON PORAZA U FINALU LIGE EVROPE: Specija bi to da iskoristi i tako opstanke u eliti

V.M.

04. 06. 2023. u 10:00

U poslednjem kolu Serije A, Roma će dočekati Speciju na ''Olimpiku''.

ВУЧИЦА РАЗОЧАРАНА НАКОН ПОРАЗА У ФИНАЛУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Специја би то да искористи и тако опстанке у елити

Tanjug/AP

Domaća ekipe je sve svoje snage fokusriala na Ligu Evrope u kojoj je posrnula na poslednjem stepeniku. Povela je golom Dibale u finalu, imala je sve u svojim rukama, ali auto-gol Manćinija i slabo izvođenje penala odveli su trofej u ruke gospodara tog takmičenja, Sevlje. To je bio prvi poraz Žozea Morinja u evropskim finalima, ali portugalski stručnjak je pohvalio svoju ekipu rekavši da su ''izginuli'' na terenu i da se ''mrtvi'' vraćaju u Rim.

O tome koliko je fokus Rome bio na Ligi Evrope govori da nema pobedu u Seriji sedam kola, ali i dalje je na šestom mesto koje vodi u Ligu Evrope i morala bi da trijumfuje večeras kako bi ga sačuvala.

Sa druge strane, Specija se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak. Trenutno je 17. na tabeli i ima isto bodova kao i osamnaestoplasirana Verona, ipak to joj ne znači opstanak jer ako ekipe budu jednake po poenima igraće se plej-aut.

Ekipa iz grada ljubavi takođe ima težak zadatak, jer gostuje četi Stefana Piolija u Milanu u kojem nije slavila na prethodna 62 gostovanja (30 protiv ''rosonera'', a 32 protiv Intera).

Forma Specije je veoma slaba i ''orlovi'' su na poslednjih pet utakmica osvojili samo četiri boda.

Na duelu današnjih rivala Roma je slavila sa 2:0, a generalno ''đalorosi'' su vezali tri trijumfa protiv Specije.

Verujemo da će danas upisati i četvrti uzastopni.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi