BELGIJANCI BEZ DE BRUJNEA NA RAZGOROPAĐENE AUSTRIJANCE: Derbi grupe "F" obećava spektakl, ali i oslabljeni "crveni đavoli" su favoriti

O. M.

17. 06. 2023. u 08:39

FUDBALSKA reprezentacija Belgije u subotu od 20.45 dočekuje Austriju u okviru kvalifikacija za Euro 2024.

БЕЛГИЈАНЦИ БЕЗ ДЕ БРУЈНЕА НА РАЗГОРОПАЂЕНЕ АУСТРИЈАНЦЕ: Дерби групе Ф обећава спектакл, али и ослабљени црвени ђаволи су фаворити

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Gosti su, pod vođstvom novog trenera Ralfa Rangnika, odlično krenuli u kvalifikacioni ciklus. Posle dva kola spadaju u retke selekcije sa stopostotnim učinkom. Prvo su savladali Estoniju sa 2:1, a potom još ubedljivije Azerbejdžan (4:1). 

S druge strane, Belgija je u martovskom ciklusu odigrala samo jedan meč i to protiv Švedske, a junak je bio Romelu Lukaku koji je ostvario het-trik.

To je jedna od retkih utakmica džinovskog centarfora u poslednje vreme u kojima je pokazao igračku klasu. Daleko lošiju formu pokazao je u finalu Lige šampiona igrajući za Inter, kada je propustio priliku da bude heroj "neroazura". Slično je bilo i na utakmici poslednjeg kola grupne faze Mundijala u Kataru, kada je protiv Hrvatske promašio nemoguće i overio sebi i svojim reprezentativnim drugovima kartu za povratak kući.

Posle pobede nad Švedskom, Belgija je odigrala prijateljski meč sa domaćinom predstojećeg Eura, Nemačkom i pobedila sa 3:2 na "Rajnstadionu" u Kelnu. I na tom meču u strelce se upisao Lukaku, pored Karaska i Kevina de Brujnea De Brujnea, koji će nažalost po "crvene đavole" zbog povrede koju je zaradio u finalu Lige šampiona propustiti ovaj meč. 

Austrija je posle kvalifikovanja na poslednje Evropsko prvenstvo u dobroj poziciji da ponovi taj uspeh. Neće biti lako u grupi sa Belgijom, ali je verovatno da će se sa Švedskom boriti za drugo mesto. 

Prethodnu Ligu nacija, Austrijanci su počeli kao iz snova, pobedom u Osijeku nad Hrvatskom. Ispostavilo se kasnije da im je to bila jedina pobeda u takmičenju koje su završili na poslednjem mestu dok Hrvatsku sutra očekuje finale protiv Španije. Ali posle katastrofalnog nastupa u Ligi nacija usledio je preporod tima i četiri uzastopne pobede. 

Početkom novembra su u prijateljskim utakmicama savladali Andoru i Italiju, a u prva dva kola kvalifikacija za Euro 2024 ostvarila je i dve pobede, obe kod kuće.

Protiv Azerbejdžana domaćin je bio ubedljiv 4:1 uz dva gola Marsela Sabicera. Tri dana kasnije Austrija je dočekala Estoniju i bilo je teže nego što se očekivalo zabeležiti drugu pobedu u kvalifikacijama. Gosti su pola sata pre kraja meča imali prednost od 1:0, da bi Austrija golovima u 68. i 88. minutu preokrenula rezultat i zabeležila tri važna boda u borbi za prva dva mesta na tabeli.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku