MOGU LI HRVATI DO PEHARA? Luka Modrić je zaslužio trofej, ali pita se i "crvena furija"

O. M.

18. 06. 2023. u 14:43 >> 14:43

FUDBALERI Španije će u svom drugom uzastopnom finalu Lige nacija pokušati da dođu do prve titule u ovom takmičenju, ove nedelje od 20.45 kada na stadionu "De kajp" u Roterdamu ukrste koplja sa selekcijom Hrvatske.

МОГУ ЛИ ХРВАТИ ДО ПЕХАРА? Лука Модрић је заслужио трофеј, али пита се и црвена фурија

FOTO: Tanjug/AP

Ovo je možda posljednja šansa za hrvatsku zlatnu generaciju na čelu sa najboljim fudbalerom sveta 2018. godine Lukom Modrićem, da donese šampionski pehar, posle svetskog srebra i bronze.

Početak Lige nacija nije obećavao ovakvu završnicu za "vatrene". Osvojili su samo bod iz prve dve utakmice grupne faze posle šokantnog poraza od Austrije u Osijeku i respektabilnog remija sa tada vladajućim svetskim šampionima Francuzima, ali usledile su četiri pobede uključujući i trijumf nad "galskim petlovima" u revanšu, dvostruki nad Danskom i slatku osvetu Austrijancima koji su na kraju ispali iz Divizije "A".

Sada se "kockasti" suočavaju sa novim teškim testom, ali Modrić i drugovi su prethodnih godina mnogo puta morali da razuveravaju "neverne tome" da su moćan tim sposoban da pobedi svakog protivnika. 

Aktuelni vicešampion lige nacija Španija, drugu sezonu zaredom našla se u borbi za pehar pošto je u polufinalu savladala Italiju. Ovaj put bilo je teže nego pre dve godine iako je rezultat bio identičan - 2:1. Tada je u Milanu "furija" posle prvog poluvremena golovima Ferana Toresa vodila sa 2:0, a Pelegrini je u 83. minutu samo ublažio poraz. Ove godine u Enšedeu Španija je brzo povela sa 1:0 posle greške Leonarda Bonučija koju je za svoj internacionalni prvenac iskoristio Šeremi Pino, ali su "azuri" nedugo zatim izjednačili preko Ćira Imobilea sa bele tačke. Pobedu Španiji doneo je Hoselu u 88. minutu kada su se svi, a naročito Italijani, već spremali za produžetke.

Španija nije uspela 2021. da se domogne pehara jer je Francuska bila bolja u finalu (2:1), a iz tog tima "furije" danas će se za titulu boriti petorica - golman Unaj Simon, defanzivac Laporte, vezisti Gavi i Rodri, kao i napadač Jeremi Pino koji je 2021. ušao s klupe. Ekipu je tada vodio Luis Enrike koji je posle eliminacije sa Mundijala palicu prepustio Luisu dela Fuenteu, dotadašnjem trofejnom selektoru mlađih kategorija sa kojima je osvajao zlata na U-19 (2015) i U-21 (2019) prvenstvima Evrope, kao i srebro na Olimpijskim igrama (2021).

Pobednika ovog meča je teško prognozirati pa smo se odlučili na igru na golove, ali ako dođe do penala Hrvatska će biti u velikoj prednosti zbog majstora za zaustavljanje šuteva sa bele tačke, Dominika Livakovića.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (1)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku