KUPS ŽELI OSVETU ZA PORAZ U PRVENSTVU: Marijehamn beži sa dna

O. M.

05. 07. 2023. u 09:17

MARIJEHAMN dočekuje lidera finskog šampionata u četvrtfinalu Kupa. Utakmica se igra na stadionu "Viklof Holding arena" u Marijehamnu od 17 časova.

КУПС ЖЕЛИ ОСВЕТУ ЗА ПОРАЗ У ПРВЕНСТВУ: Маријехамн бежи са дна

Profimedia

Današnji domaćin je pre nekoliko dana iznenadio favorizovanu ekipu Kupsa usred Kuopija, golom Kamerunca Arijela Engekama u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Bio je to tek drugi poraz Kupsa u poslednjih deset utakmica, ali već treći kod kuće od starta prvenstva, što svakako nije očekivano od lidera šampionata, makar i finskog. Kups sada ima više bodova osvojenih u gostima (16) nego kod kuće (15).

Marijehamn je na desetom mestu na tabeli, sa samo jednim bodom više od poslednjeplasiranog VPS-a. Sa čak 19 primljenih golova u dosadašnjem delu šampionata, posle Hake, najslabija su odbrana u ligi.

Posle serije od tri uzastopna poraza u prvenstvu, u osmini finala Kupa uz dosta muke su savladali drugoligaša VIFK. Usledio je pomenuti duel sa Kupsom, a zatim remi bez golova sa KTP-om.

Kups je posle poraza od Marijehamna savladao Lahti u gostima sa 4:3 i na dobrom je putu da ove sezone prekine dominaciju Helsinkija koji je osvojio tri uzastopne titule. "Kanarinci" imaju priliku i da odbrane trofej u Kupu i tako možda stignu do prve duple krune u istoriji. Kups je inače šest puta bio šampion Finske, a Kup je osvajao četiri puta, od čega dva puta uzastopno 2021. i 2022. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid