ŠPANIJA ZA DEVETO FINALE, UKRAJINA ZA DRUGO: Bilo je golova u susretu u grupi, biće ih i u polufinalnom okršaju

O. M.

05. 07. 2023. u 11:29

ŠPANIJA i Ukrajina sastaju se u polufinalu Evropskog prvenstva za fudbalere do 21 godine. Utakmica se igra od 21 čas na stadionu Steaue u Bukureštu, a pobednik će se za titulu boriti sa boljim iz drugog polufinala u kome se sastaju Engleska i Izrael.

ШПАНИЈА ЗА ДЕВЕТО ФИНАЛЕ, УКРАЈИНА ЗА ДРУГО: Било је голова у сусрету у групи, биће их и у полуфиналном окршају

Foto: Profimedia

Španija i Ukrajina dolaze iz grupe B gde su se sastali pre osam dana kada je bilo 2:2. "La rohita je bila na ivici poraza pošto je gubila sa 1:0 i sa 2:1, a čak je i taj prvi gol koji je postigla zapravo bio autogol ukrajinskog veziste Želiska.

Napadač Brage i izdanak slavne Barselonine "La masije" Abel Ruiz uspeo je u 90. minutu da donese izjednačenje petostrukim šampionima Evrope kojima je to bilo dovoljno za prvo mesto u grupi zbog bolje gol-razlike.

Španija je tako otišla na Švajcarsku koju je pobedila tek posle produžetka. Almuni je doneo izjednačenje "sajdžijama" u zaustavnom vremenu, ali je defanzivac Betisa Huan Miranda, takođe polaznik "La Masije", pogodio za 2:1 krajem prvog produžetka.

Ukrajina je u četvrtfinalu imala na papiru teži zadatak jer se ukrstila sa Francuskom. Napadač Liona Rajan Čerki doveo je "plave nade" u vođstvo u 19. minutu, ali je mladi zborni tim stigao do preokreta u režiji Šahjtorovog dvojca Sudakov-Bondarenko, potpomognutog Čelsijevim Mudrikom, koji možda u dresu plavaca nije opravdao sto miliona obeštećenja, ali je na ovom Evru za mlade jedan od najboljih igrača i među zaslužnijima što se Ukrajina bori za medalje i obezbedila je plasman na Olimpijske igre.

Najveći uspeh Ukrajine na šampionatima Evrope za mlade došao je 2006. godine kada su u polufinalu na penale eliminisali reprezentaciju Srbije i Crne Gore.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi