DERBI SEVERNE EVROPE: Domaćinu bili potrebni produžeci da prođe prvu rundu kvalifikacija

V.M.

25. 07. 2023. u 10:05

U drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gledaćemo obračun Helsinkija i Moldea.

ДЕРБИ СЕВЕРНЕ ЕВРОПЕ: Домаћину били потребни продужеци да прође прву рунду квалификација

Foto: Profimedia

Finski prvak je evropsku avanturu započeo u prvom kolu u kojem je igrao sa šampionom Severne Irske, Larnea. Helsinki je na svom terenu slavio pogotkom srpskog napadača Bojana Radulovića, da bi Larne uzvratio u revanšu sa 2:1. Ušlo se u produžetke, a tamo je ''plavo-belima'' plasman dalje osiguran Vant koji je poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Domaćin već uveliko igra finsko prvenstvo, za vikend je savladao Ilves (1:0) i nakon 17 odigranih kola nalazi se na trećem mestu sa četiri boda zaostatka u odnosu na vodeći SJK.

Sa druge strane, Molde će kvalifikacije započeti od ove faze, ali i on je već debelo zakoračio u takmičarsku sezonu tako da je imao dosta vremena da se uigra.

Nalazi se u veoma dobroj formi, vezao je tri pobede u norveškoj eliti i nakon nešto slabijeg početka polako se penje na tabeli. Trenutno je četvrti ali zaostaje 12 bodova za vodećim Bode Glimtom.

Prvak Norveške se pretplatio na goleade u poslednje vreme (čak 20 pogodaka na minulih pet susreta) i verujemo da će to ponovo biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi