DINAMO POKAZAO MOĆ U LŠ, ALI U HNL POSRNUO: Istra je bila tvrd orah za "modre" u prošloj sezoni

O. M.

29. 07. 2023. u 12:55

U drugom kolu hrvatskog fudbalskog prvenstva ekipa Istre u Puli dočekuje šampiona i najbolju ekipu HNL-a, zagrebački Dinamo.

ДИНАМО ПОКАЗАО МОЋ У ЛШ, АЛИ У ХНЛ ПОСРНУО: Истра је била тврд орах за модре у прошлој сезони

Foto: Profimedia

Istra je prošlu sezonu završila na petom mestu, samo tri boda iza Rijeke koja je bila četvrta i otišla Evropu. Istrane su skupo koštala dva kiksa u poslednja dva kola.

U ovu sezonu  ulaze oslabljeni za najboljeg strelca Bakrara i asistenta Kaseresa. S druge strane, doveli su par veoma poznatih imena. Izdvajaju se Šveđanin Bjorkander i Holanđanin Daglas. Odbranu su pojačali Morisom Valinčićem, koji stiže iz Šriokog Brijega i koji je bio jedan od najboljih defanzivaca Premijer lige BiH.

Najbolji igrač je Ante Erceg, koji je ovu sezonu nastavio tamo gde je stao prošle godine. U remiju protiv Lokomotive Erceg je bio strelac i doneo veliki bod Puljanima.

Dinamo je sezonu otvorio osvajanje  Superkupa u kome je nadigrao večitog rivala Hajduka, ali se "majstor s mora" osvetio "modrima" u prvom kolu kada su Livaja i Pukštaš u za vršnici meča šokirali Maksimir nakon što je Bruno Petković doveo šampiona u vođstvo u prvom poluvremenu, ali onda sredinom drugog promašio penal.

Ipak, "Purgeri" su u kvalifikacijama za Ligu šampiona pokazali da su moćan tim. Demolirali su sa 4:0 Astanu, koja nikako da se dokopa grupne faze evro-kupova još od  sezone 2019/20 kada je bila u grupi sa Partizanom.

Dinamo je prošle sezone imao dosta problema sa Istrom. U Zagrebu je jedva pobedio sa 1:0, dok su oba meča u Puli završena bez pobednika (1:1 i 0:0).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom