TEŽAK ISPIT ZA ŠAMPIONA NA STARTU: Antverpen je sezonu počeo trofejom, može li do odbrane titule?

O. M.

30. 07. 2023. u 09:17

NOVU sezonu belgijske Jupiler lige otvara šampion Antverpen koji će u nedelju od 13.30 ugostiti ekipu Serkl Briža.

ТЕЖАК ИСПИТ ЗА ШАМПИОНА НА СТАРТУ: Антверпен је сезону почео трофејом, може ли до одбране титуле?

Foto: Profimedia

"Stari velikan" je prošle sezone, pod vođstvom Marka van Bomela, osvojio šampionsku titulu posle punih 66 godina. Bila je to jedna od najvećih drama prošle sezone u evropskom fudbalu. Tobi Aldervireld je doneo titulu izjednačujućim golom protiv Genka u 94. minutu.

Kako je završio prethodnu sezonu - trofejom - tako je Antverpen započeo i novu. Trijumfovala je četa Marka van Bomela u Superkupu, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca od Mehelena.

Antverpen je odigrao tri prijateljske utakmice pre početka sezone. Protiv Lirsa je Van Bomel isprobao sve raspoložive igrače u remiju 1:1, kao i u porazu od AEK-a (0:3), a generalna proba pred početak sezone bila je uspešna jer je Antverpen savladao berlinsku Hertu sa 1:0.

Serkl Briž je prošlu sezonu završio na šestom mestu na tabeli, a cilj je da se ove sezone naopravi iskorak odnosno da se ekipa plasira u neko od evropskih takmičenja. Rezultati Briža u pripremnom periodu bili su promenljivi. Počelo je porazom od  Serveta (0:2) pa je usledio remi sa niželigašem Denderom. Ubedljiv trijumf nad Monakom od 3:0 obradovao je navijače, ali je ubrzo stiglo otrežnjenje u vidu katastrofalnog poraza od Lila u kome je francuski tim pokazao silu svg napada i slabosti odbrane Serkla. Već na poluvremenu bilo je 5:1, a do kraja čak 7:2.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?