DRUGI UZASTOPNI DERBI ZA "MAJSTORA S MORA": Da li je ovo konačno Hajdukova godina?

O. M.

30. 07. 2023. u 14:15

SPLITSKI Hajduk dočekuje Rijeku u Jadranskom derbiju, poslednjoj utakmici drugog kola Hrvatske nogometne lige. Utakmica će biti odigrana na Poljudu s početkom u 21.05.

ДРУГИ УЗАСТОПНИ ДЕРБИ ЗА МАЈСТОРА С МОРА: Да ли је ово коначно Хајдукова година?

Foto: Profimedia

"Bili" su u prelaznom roku ostali bez nekoliko važnih šrafova, ali je oko prve zvezde tima Marka Livaje počeo da se stvara novi tim. Da stvari idu dobro za "majstora s mora" pokazalo je prvo kolo u kome je savladan večiti rival Dinamo, usred Zagreba. Bila je to svojevrsna osveta za poraz od istog rivala u Superkupu u kome je Hajduk igrao bez Livaje, kreatora preokreta u prvenstvenom susretu.

Ovaj neočekivani ali zasluženi trijumf uticao je na buđenje Torcide koja će do punog kapaciteta ispuniti Poljud - Hajduk je još pre dva dana objavio da su sve ulaznice rasprodate za Jadranski derbi.

Rijeka u derbi ulazi osokoljena dobrim rezultatima u prve dve utakmice. U Ligi konferencija Rijeka je gostovala u Južnoj srpskoj pokrajini gde je sa 1:0 savladala predstavnika Lige nepriznate države Kosovo, Dukađini. PRvenstvo Hrvatske otvorila je pobedom od čak 4:0 nad Rudešom. 

Iako je dobio suspenziju od čak pet prvenstvenih kola, trener Ivan Leko će ipak predvoditi Hajduk u velikom derbiju u koji Rijeka ulazi posle odličnog evropskog rezultata u Prištini u pobedi nad Dukađinijem od 1:0.

Rijeka je značajno promenila tim pred novu sezonu, ali hrvatski mediji ističu da je najjače pojačanje to što je na klupi ostao bosanski, tačnije hercegovački, stručnjak Sergej Jakirović.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi