MAKABI DRUGU GODINU ZAREDOM U LŠ? Prošle godine bili su Zvezdin dželat, sada prete Šerifu

O. M.

02. 08. 2023. u 09:00

MAKABI HAIFA dočekuje moldavskog šampiona Šerif iz Tiraspolja u revanšu kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica se igra na stadionu "Sami ofer" u Haifi s početkom u 19 časova po srpskom vremenu.

МАКАБИ ДРУГУ ГОДИНУ ЗАРЕДОМ У ЛШ? Прошле године били су Звездин џелат, сада прете Шерифу

FOTO: Tanjug/AP

Šerif je u prvom susretu iskoristio prednost domaćeg terena, ali je pitanje da li će mu minimalna pobeda od 1:0 biti dovoljna na vrućem terenu u Haifi. Amine Talal je postigao jedini pogodak na utakmici, na asistenciju Armela Zohourija.

Pobednik ovog dvomeča igraće u plej-ofu protiv Slovana iz Bratislave koji je eliminisao šampiona Bosne i Hercegovine Zrinjski iz Mostara.

Makabi iz Haife je pre prethodnog meča odigrao meč Superkupa Izraela i na svom terenu savladao Jerusalim rezultatom 3:1. Golove za domaći tim postigli su Tjaron Čeri, Din David i Anan Kalaili.

Učešće u Ligi šampiona obezbedili su kao prvi u najjačem izraelskom takmičenju sa 81 osvojenim bodom, čak sedam više od drugoplasirane Ber Ševe. U prvom kolu kvalifikacija pobedili su malteški Hamrun ukupnim rezultatom 6:1. U pripremnom periodu odigrali su pet prijateljskih utakmica, uz dve pobede i tri poraza.

Trener Mesej Dego neće moći da računa na dva igrača u ovom susretu, pošto je Sun Menahem van terena zbog povrede, dok je Basama Zaruru suspendovao Sportski sud.

Francdi Pijero je postigao tri gola u prošlom kolu protiv Hamruna i gotovo je sigurno da će početi kao napadač za domaćine, uz podršku Tjarona Čerija kao polušpica.

Podsetimo, Makabi iz Haife je prošle sezone nastupao u Ligi šampiona pošto je u plej-ofu savladao našu Crvenu zvezdu. Bilo je 3:2 za Izraelce na njihovom terenu, dok je utakmica u Beogradu završena bez pobednika, 2:2. Pjero dva puta i Čeri jednom tada su tresli mrežu našeg šampiona u Haifi, dok je u Beogradu strelac bio Sundgren, uz autogol Pavkova u 90. minutu.

Šerif je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrao protiv Farula Konstance i pobedio sa 3:0 posle produžetaka. U regularnom delu meča jedini pogodak postigao je Amin Talal u nadoknadi vremena prvog poluvremena na asistenciju Luvanora. U 99. minutu su povećali prednost golom Džeroma Ngoma Mbekelija, a konačan rezultat postigao je Piter Oluvaseum Ademo. Prva utakmica završena je pobedom Farula rezultatom 1:0.

U plej-ofu moldavske Superlige završili su kao prvoplasirani sa 24 osvojena boda, tri više od drugoplasiranog Petrokuba, dok su u finalu kupa pobedili Balti posle boljeg izvođenja penala. 

Roberto Bordin ima samo jednog odsutnog igrača, suspendovanog defanzivca Sedrika Ngaha, što će verovatno značiti da će Kristijan Tovar i Munaše Garananga nastaviti kao par centralnih bekova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom