PARTIZAN DOLAZI NA ''KARAĐORĐE'' S IMPERATIVOM POBEDE: ''Stara dama'' na novom teškom ispitu

O. M.

06. 08. 2023. u 11:33 >> 11:33

DRUGO kolo Superlige Srbije u fudbalu donosi novi derbi. Posle debakla koji je doživela u prvom kolu na gostovanju Crvenoj zvezdi (0:5) novosadska Vojvodina na svom "Karađorđu" od 19 časova dočekuje ekipu Partizana.

ПАРТИЗАН ДОЛАЗИ НА КАРАЂОРЂЕ С ИМПЕРАТИВОМ ПОБЕДЕ: Стара дама на новом тешком испиту

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

Ubedljiv poraz od šampiona, za koji postoje tri razloga - kvalitet protivnika, činjenica da je Voša igrala u kombinovanom sastavu i isključenje igrača već sredinom prvog poluvremena - nije ono najgore što se na startu sezone desilo novosadskoj "staroj dami". 

Mnogo teže navijačima ovog kluba, ali i svim ljubiteljima fudbala u Srbiji, pala je eliminacija od kiparskog APOEL-a i to posle dva identična (1:2) poraza, što će se veoma loše odraziti na nacionalni koeficijent naše zemlje na UEFA rang listi. 

Što se Partizana tiče, sezona je počela razpčaravajućim remijem sa ekipom TSC iz Bačke Topole.

U meču koji je obilovao rezultatskim preokretima, „crno-beli” su imali prednost od 3:2 do šestog minuta nadoknade, kada je Stojić postigao gol posle kornera.

Meč su obeležila i dva promašena penala, po jedan sa svake strane, Natho za Partizan i Đakovac za TSC, kao i crveni karton za debitanta u Superligi, nekadašnjeg napadača Liona, Kalulu.

Natho je igrao kao u svojim najboljim danima, Belić je pokazao veliki iskorak u odnosu na prošlu sezonu, ali se stiče utisak da će i ove godine imati velikih problema sa kartonima. I Frank Kanute je odigrao dobru partiju i upisao asistenciju, kao i Saldanu, koji je golom u drugom poluvremenu doveo Partizan u vođstvo.

S druge strane, Nikolić, Antić i Severina tek treba da potvrde da imaju kvalitet koji ih je preporučio velikanu iz Humske.

Vojvodina i Partizan imali su poslednjih godina nekoliko zaista uzbudljivih okršaja i u rezultatsko smislu a i po prikazanoj igri, te uzbuđenjima na i oko terena. U prošloj sezoni sastali su se tri puta, Po jednom su pobedili na svom terenu dok je treći meč u plej-ofu završen bez pobednika, a odigran je upravo na "Karađorđu". 

Zanimljivo, nijedan od strelaca sa tog meča ne igra više u našoj ligi. Partizan je poveo golom sadašnjeg napadača katarskog Šamala, Rikarda Gomesa, Vojvodina preokrenula golovima Jovana Miloševića koji je ovog leta pojačao Štutgart, a konačan rezučtat postavio je Kolorado kome je to bio prvi i poslednji gol u crno-belom dresu pre odlaska u meksičku Nekaksu.

Za ovaj meč u konkurenciji neće biti igrači isključeni u prvom kolu, Busnić iz Vojvodine i Kalulu iz Partizana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: I1+&II1+ (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (1)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi