GLJIVICA "PRESELILA" SURDULIČANE NA ČAIR: Spartak je pobedom otvorio novu sezonu

O. M.

07. 08. 2023. u 13:54 >> 13:54

FUDBALERI Radnika iz Surdulice ugostiće ekipu subotičkog Spartaka ovog ponedeljka od 18 časova u poslednjoj utakmici drugog kola srpske Superlige.

ГЉИВИЦА ПРЕСЕЛИЛА СУРДУЛИЧАНЕ НА ЧАИР: Спартак је победом отворио нову сезону

FOTO: AP

Sudruličani su bili prinuđeni da ekipu sa severa naše zemlje ugoste u Nišu, pošto je trava na terenu njihovog stadiona u Surdulici devastirana gljivicom koja je potpuno isušila zelenu površinu. Prve informacije glasile su da je teren suspendovala Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Srbije, ali iz Radnika su to demantovali i tvrde da klub ne očekuje nikakva kazna niti sankcije.

Radnik je poslednji meč na ovom terenu odigrao pre skoro dva meseca, u baražu za očuvanje statusa u Superligi Srbije. Tada su u revanšu savladali Grafičar rezultatom 2:0 i ostali u elitnom razredu srpskog fudbala. Ostaje pitanje šta su Surduličani radili sve ovo vreme, pošto je već u junu bilo jasno da sa travnatom podlogom na Gradskom stadionu u Surdulici nešto nije kako valja.

Čelnici kluba iz Surdulice uveravaju navijače i celokupnu javnost da će problem rešiti u najkraćem roku i da će naredne utakmice u Superligi kao domaćini igrati na svom stadionu. U međuvremenu, uveravaju da će i u Nišu ispunjavati domaćinske dužnosti.

Inače, Radnik je u prvom kolu Superlige Srbije odigrao nerešeno 0:0 sa ekipom Mladosti u Lučanima.

S druge strane, Spartak je u Subotici savladao na svom terenu novobeogradski IMT sa 2:1. Meč je obilovao uzbuđenjima i viđen je preokret pošto su gosti vodili sa 1:0, a inače su bili bolji rival većim delom utakmice. 

U 15. minutu dosuđen je penal za goste koji je realizovao Miloš Luković, a Spartak je do izjednačenja stigao u 43. minutu nakon što je Đurasović iskoristio pas Ubiparipa i sa oko 20 metara uputio silovit i precizan šut kojim je iznenadio golmana Gordića za 1:1. Hrstić je 20 minuta kasnije doneo konačnih 2:1, a u međuvremenu je IMT postigao još jedan pogodak koji je poništen na inicijativu iz VAR sobe jer je Luka Luković bio u ofsajd poziciji.  

Spartak je, računajući i predsezonske utakmice kao i prošlu sezonu, u seriji od 12 utakmica bez poraza, niz koji traje od sredine aprila ove godine.

Ovi rivali su u prošloj sezoni odigrali tri utakmice, a skor je izjednačen - u regularnom delu prvenstva obe ekipe su kao domaćini slavili sa 2:0, dok je u ligi za opstanak u kojoj je domaćin bio Spartak, meč okončan bez pobednika - 2:2.

Samo na jednoj od prethodnih deset utakmica u kojima su se sastali Radnik i Spartak nije bilo golova, od ostalih devet sve su došle 2-4 gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-4 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi