VELIKAN SE PROBUDIO NAKON SMENE TRENERA: Obračun višestrukih šampiona u komšiluku

V.M.

06. 08. 2023. u 12:07

U drugom kolu mađarskog prvenstva, MOL Fehervar će dočekati Ferencvaroš (17:45).

ВЕЛИКАН СЕ ПРОБУДИО НАКОН СМЕНЕ ТРЕНЕРА: Обрачун вишеструких шампиона у комшилуку

TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Ferencvaroš je šokirao sve porazom od KI Klaksvika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a ceh tog neuspeha platio je trener Čerčešov kojeg je zamenio njegov doskorašnji pomoćnik Čaba Mata.

Mata je stabilizovao ekipu pobedama Šamrokom u kvalifikacijama za Ligu konferencija (4:0, 2:0) i danas će pokušati da te dobre igre prenese i na domaće prvenstvo.

Ferencvaroš je zbog obaveza u Evropi preskočio utakmicu prvog kola, tako da će mu ovo biti prvi ovoseznski meč u OTP bank ligi.

Što se tiče Fehervara, on više nije strah i trepet u mađarskom fudbalu. U protekloj deceniji osvojio je tri titule prvaka, ali prošle godine je jedva opstao u ligi remijem sa Vašašom u poslednjem kolu.

Za razliku od svog rivala, domaćin je u prvom kolu odigrao veoma zanimljiv meč u kojem je poražen od strane Ujpešta. ''Jorgovani'' su brzo poveli golovima Ljujića i Maka ali su ostali sa igračem manje na terenu, Fehervar je to donekle iskoristio jer je smanjio zaostatak preko Katone, ali do izjednačnja nije mogao. Najbliži njemu bio je u 66. minutu kada je Kenan Kodro zatresao mrežu, ipak gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Što se tiče međsubonih dule, višestruki prvaci Mađarske redovno igraju goleade. To je bio slučaj i prošle sezone kada su dva puta delili bodove identinčnim rezultatom, 2:2.

Verujemo da je Mata smirio situaciju u Ferencvarošu i da će danas ostvariti treći vezani trijumf.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,97)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid