ISTORIJA JE ISPISANA: Da li je vreme za kraj fudbalske bajke Farana?

V.M.

08. 08. 2023. u 13:54 >> 13:54

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Klaksvik će se sastati sa Moldeom (20.45).

ИСТОРИЈА ЈЕ ИСПИСАНА: Да ли је време за крај фудбалске бајке Фарана?

FOTO: Profimedia

Domaćin je ispisao istoriju fudbala kao prva ekipa sa Farskih ostrva koja će se takmičiti u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja i na ''leđima'' tog uspeha sa dosta samopouzdanja ulazi u ovaj dvomeč. Sa druge strane, Molde je uspešno prekinuo dvogodišnju vladavinu Bode Glimta i tako ostvario plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, ipak te igre ga ne krase ove sezone, ali i pored toga je veliki favorit protiv šampiona Farskih Ostrva.

Klaskvik je u dosadašnjem toku kvalifikacija napravio dva velika iznenađenja. U prvom kolu je u dominantnom stilu šokirao Ferencvaroš usred Mađarsske pobedom od 4:0, nakon remija u prvom meču, da bi u drugom kolu posle velike drame posle boljeg izvođenja penala izbacio prvaka Švedske Heken. Na taj način je postao prva ekipa sa Farskih Ostrva koja će nastupati u nekom evropskom takmičenju, jer i da izgubi naredna dva dvomeča igrao bi u Ligi konferencija.

Još jedna zanimljiva činjenica koja dodatno krasi uspeh Klaksvika kaže da je to klub iz istoimenog grada koji ima 5000 stanovnika, a kako je UEFA zabranila domaćinu da igra na svom terenu (kapacitet 2500 navijača), moraće da dočeka Norvežane na državnom stadionu u Toršavnu koji prima 6500 gledalaca, tako da da i čitav grad dođe da podrži svoje miljenike, ne bi mogao da napuni tribine do poslednjeg mesta.

Za razliku od svog rivala, Molde je takmičenje u Ligi šampiona započeo u drugom kolu kvalifikacija, ali je takođe uz dosta drame dogurao do ove faze. Helsinki ga je savladao u prvom duelu sa 1:0, tako da je norveški šampion morao da juri nedostatak pred svojim navijačima, koji je uspeo da nadoknadi u završnoj fazi meča golovima Eriksena (74. minut) i Brinhildsena (89. minut).

Što se tiče domaćeg prvenstva, odbrana titule mu ne ide baš najbolje. U poslednje vreme je uhvatio zalet sa četiri vezane pobede, ali četvrti je na tabeli i zaostaje velikih devet bodova za vodećim Bode Glimtom. 

Ako bi Molde slavio na ovom dvomeču, u najgorem slučaju bi se plasirao u Ligu Evrope, što bi bio napredak u odnosu na prošlu sezonu u kojoj je svoju evropsku odiseju završio u grupnoj fazi Lige konferencija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid