SRPSKA KOLONIJA IDE KA LIGI ŠAMPIONA: Panatinaikos u Marselju brani minimalnu prednost iz prve utakmice

O. M.

15. 08. 2023. u 10:04

U revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Olimpik Marselj dočekuje Panatinaikos. Utakmica je na programu u utorak od 21 čas na stadionu Velodrom. U prvoj utakmici Grci su na svom terenu ostvarili minimalnu pobedu golom Bernarda u 83. minutu.

СРПСКА КОЛОНИЈА ИДЕ КА ЛИГИ ШАМПИОНА: Панатинаикос у Марсељу брани минималну предност из прве утакмице

Foto: Profimedia

Ovaj dvoboj interesantan je za ljubitelje fudbala u Srbiji zbog toga što će pobednik igrati protiv boljeg iz duela TSC - Braga u plej-ofu za najjače evropsko klupsko takmičenje. Nažalost, imajući u vidu rezultat prvog susreta portugalske i srpske ekipe (3:0 za Bragu), malo je verovatno da će to biti TSC, ali naš predstavnik je u najgorem slučaju obezbedio grupnu fazu Lige Evrope.

U prvom kolu Lige 1, Marselj je na svom terenu pobedio Rems sa 2:1. Iako je gostujući tim prvi postigao pogodak, domaćin je preko novajlija pridošlih iz Premijer lige, Ilimana Ndiajea i Ismaila Sara stigao do preokreta i prvih bodova u šampionatu. 

U pripremnom periodu fudbaleri Olimpika odigrali su četiri prijateljske utakmice i zabeležili dve pobede i dva poraza. Kvalifikacije za ligu šampiona su obezbedili zauzevši treće mesto prošle sezone, a u prva dva kola bili su slobodni.

Marselj neće moći da računa na usluge Žofrija Kondogbije, koji je isključen u drugom poluvremenu prvog meča, pa će u veznom redu biti otvoreno mesto koje će verovatno popuniti Mateo Gendizi.

Trener Marselino je protiv Remsa odmarao Ismaila Sara, Pjer-Emerika Obamejanga i još nekoliko prvotimaca, ali će oni naravno nastupiti u revanšu u kome Marselju igra samo pobeda.

Prvenstvo Grčke još nije počelo, a Panatinaikos je pre Marselja morao da prođe i drugu rundu kvalifikacija, a za protivnika je imao ukrajinski Dnipro. Grci su bili bolji u dve utakmice. Pobedili su sa 3:1 u Košicama gde su Ukrajinci bili domaćini, dok je u Atini bilo 2:2. Tokom sedam prijateljskih utakmica ostvarili su pet pobeda i po jedan poraz i remi.

Srpski stručnjak na klupi "zelenih" imaće na raspolaganju sve igrače, a od dvojca zemljaka očekuje se da će priliku ukazati reprezentativcu naše zemlje Filipu Đuričiću, dok je Filip Mladenović trenutno tek treća opcija na levom beku, ali mogao bi da se nađe u protokolu kao rezerva.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

DOKTORI ME DIŽU IZ MRTVIH: Milica Milša ima veliki zdravstveni problem