BAJKA SE NASTAVLJA? Najveći hit Evrope sa golom prednosti dolazi na revanš u Norvešku

V.M.

15. 08. 2023. u 08:24

U okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Molde će dočekati Klaksvik (19.00).

БАЈКА СЕ НАСТАВЉА? Највећи хит Европе са голом предности долази на реванш у Норвешку

FOTO: Profimedia

Pre sedam dana gledali smo veoma zanimljiv meč. Posle 45 minuta bilo je 0:0, a onda se u drugom poluvremenu rasplamasala igra. Norveški predstavnik je došao do prednosti preko Ejkrema na startu drugog dela igre, ali Klaksvik je ponovo upotrebio magiju koja ga krasi ove sezone i pogocima Arnija Frederiksberga (64. i 86. minut) došao je do preokreta i ima gol prednosti pred današnji revanš.

Gosti su do sada već primili epitet apsolutno najvećeg hita Evrope tako što su postali prva ekipa sa Farskih Ostrva koja će se takmičiti u nekom od evropskih takmičenja, jer i da izgube dva preostala dvomeča, Liga konferencija im je zagarantovana.

Takmičenje u Ligi šampiona započeli su u prvom kolu kvalifikacija gde su napravili iznenađenje savladavši Ferencvaroš sa 4:0, a u istom ritmu nastavili su i u drugom kolu gde su nakon velike drame i boljeg izvođenja jedanaesteraca bili bolji od švedskog šampiona Hekena.

Klaksvik je pre sedam dana bio domaćin na nacionalnom stadionu u Toršavnu koji prima 6500 gledalaca, jer njegov stadion ne zadovoljava uslove koje postavlja UEFA, a vredi napomenuti da sam grad Klaksvik ima oko 5000 stanovnika, tako da da je i čitav grad došao da ga podrži, ne bi ga napunio do poslednjeg mesta.

Sa druge strane, Molde će biti oran da pred svojim navijačima preokrene zaostatak i tako dogura do plej-ofa za Ligu šampiona u kojoj je poslednji put nastupao davne sezone 1999/2000.

Domaćin je kvalifikacije započeo u prošlom kolu gde je bio bolji od HJK-a, protiv koga je takođe preokrenuo zaostatak gola nakon prvog meča slavivši 2:0 pred svojim navijačima.

Ono na šta će se norveški prvak osloniti je jak domaći teren koji ima ove sezone. Odigrao je devet utakmica kod kuće za sada i na njima je ostvario sedam pobeda uz poraz i remi.

Bolji iz ovog dvomeča u narednom kolu igraće verovatno sa Galatasarajom koji je protiv Olimpije veći deo posla odradio prošle nedelje slavivši sa 3:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

U KORAK SA SVETSKIM TRENDOVIMA UZ VELIKU PODRŠKU LOKALNOJ EKONOMIJI: Chips Way kompletirao najveći investicioni ciklus u svojoj istoriji