BALKANSKA KOLONIJA ČUVA GOL PREDNOSTI? ''Luda šuma'' juri preokret pred svojim navijačima

V.M.

17. 08. 2023. u 09:34 >> 09:34

LUDOGOREC će pred svojim navijačima pokušati da nadoknadi gol zaostatka protiv Astane u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope (20:00).

БАЛКАНСKА КОЛОНИЈА ЧУВА ГОЛ ПРЕДНОСТИ? Луда шума јури преокрет пред својим навијачима

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

''Luda šuma'' je u prvom meču povelu pogotkom Sundberga u 34. minutu, ali Astana je ubrzo poravnala rezultat preko Crnogorca Žarka Tomaševića. U drugom poluvremenu je viđena velika borba, timovi su bili ujednačeni na terenu, a jedini pogodak za potpuni preokret postigao je novopečeni fudbaler ''građana'', Aleksandar Marokin (54. minut).

Ludogorec ne blista u Evropi ove sezone i imaće dosta težak zadatak pred svojim navijačima. Svoju avanturu započeo je u kvalifikacijama za Ligu šampiona gde je u prvom kolu bio bolji od Balkanija, ali nakon toga je u dramatičnom stilu izbačen od strane ljubljanske Olimpije. Nakon remija u Bugarskoj izgubio je sa 2:1 u Sloveniji, a tragičar je bio Kiril Despodov koji je u sudijskoj nadoknadi promašio jedanaesterac.

Domaćin je redovan učesnik Lige Evrope u kojoj nastupa već šest sezona zaredom, a ako uspe da preokrene večeras očekuje ga još teži zadatk u plej-ofu gde će se pobednik današnjeg dvomeča sastati sa Ajaksom.

Što se tiče domaćeg prvenstva, nakon poraza na otvaranju protiv Krumovgrada (1:3), Ludogorec je uhvatio zalet i ostvario tri uzastopne pobede, poslednja u nizu bila je ona nad CSKA Sofijom (3:0).

Sa druge strane, Astana je takođe evropsku odiseju započela u Ligi šampiona. U prvom kolu je savladala Dinamo iz Tbilisija (3:2), ali nakon toga je ubedljivo poražena od Dinama iz Zagreba ukupnim rezultatom 6:0. 

Kazahstanski prvak je takođe redovan učesnik evropskih takmičenja i ako bi večeras sačuvao prednost, osigurao bi put u Amsterdam i plasman barem u Ligu konferencija.

U redovima popularnih ''građana'' nalazi se veliki broj igrača sa ovih prostora poput Josipa Čondrića, Alekse Amanovića, Igora Ivanovića, kao i bivše uzdanice veznog reda Crvene zvezde, Dušana Jovančića, te se može reći da su prava balkanska kolonija,

Verujemo da će Ludogorec večeras slaviti pred svojim navijačima i odvesti meč barem u produžetke gde je sve moguće.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom