VILA RAZOČARALA U PRVOM KOLU: Priliku za iskupljene ima pred svojim navijačima protiv ''karamela''

V.M.

20. 08. 2023. u 08:05

U okviru drugog kola Premijer lige, Everton će od 15 časova gostovati na ''Vila parku''.

ВИЛА РАЗОЧАРАЛА У ПРВОМ КОЛУ: Прилику за искупљене има пред својим навијачима против карамела

Foto: Profimedia

Danas ćemo gledati obračun dve ekipe koje su doživele poraz na uvodnim utakmicama engleske elite. Aston Vila je demolirana na ''Sent Džejmsis parku'' gde ju je Njukasl savladao sa 5:1, dok je Everton na ''Gudisonu'' promašio veliki broj šansi protiv Fulama što je kaznio Dekordova Rid koji je postigao jedini gol na meču za konačnih 0:1.

Domaćin je preko leta doveo fantastične igrače poput Muse Dijabija, Pau Toresa i Jurija Tilemansa, a juče se listi pojačnja pridružio i Nikolo Zaniolo. Vila je dobro igrala i na pripremama gde je bila bez poraza (po tri pobede i remija), ali svoj kvalitet uopšte nije prikazala protiv Njukasla i par odličnih odbrana Emija Martineza je sačuvalo razliku na ''samo'' četiri gola.

Prilika za iskupljene je danas i sigurno je da će Vila biti orna da pred svojim navijačima ponove partije iz prošle sezone kada je u dva navrata bila bolja od Evertona (2:0 i 2:1).

Što se tiče Evertona, on se propisno ispromašivao protiv Fulama. Dovoljno o tome govori da je napredna statistika očekivanih golova rekla da su ''karamele'' mogle postići čak 3 gola na meču. Iako posed nije bio na ihovoj strani, imali su par odličnih kontra napada i samo su pogoci izostali.

Zbog problema sa finansijskim fer plejom, gost nije mogao biti značanije aktivan na transer listi pa su ekipu pojačali Danžuma (pozajmica) i Jang (besplatno), dok je jedini plaćeni transfer bio Čermiti koji je iz Sportinga došao za 12 miliona evra.

Sve u svemu, Šon Dajš će na raspolaganju imati sličan sastav kao i prošle sezone tako da Everton verovatno očekuje nova borba za opstanak.

Verujemo da će birmingemski ''lavovi'' podići nivo igre i slaviti pred svojim navijačima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NI ĐOKOVIĆ, NI FEDERER, EVO KOJE IME JE NA SPISKU: Šok izjava bivšeg šampiona Vimbldona