ROMA ODRADILA ODLIČAN PRELAZNI ROK: Pune tribine ''Olimpika'' daju vetar u leđa Vučici na premijeri

V.M.

20. 08. 2023. u 07:51

U okviru prvog kola Serije A, fudbaleri Rome će u prestonici dočekati Salernitanu (18:30).

РОМА ОДРАДИЛА ОДЛИЧАН ПРЕЛАЗНИ РОК: Пуне трибине Олимпика дају ветар у леђа Вучици на премијери

FOTO: EPA

Domaćin sa dosta samopouzdanja ulazi u novu sezonu u kojoj će cilj biti povratak u Ligu šampiona. Roma je preko leta napravila velike promene u timu i može se reći da je imala fenomenalan prelazni rok ako se uzme u obzir koliko je novca potrošila. 

Jedino plaćeno pojačanje je povratnik Leandro Paredes koji je doveden iz PSŽ-a za ''sićušnih'' 2,5 miliona evra, a pored njega ekipu iz prestonice su pojačali Evan Ndika, Husem Auar, Dijego Ljorente, Rasmus Kristensen, kao i Renato Sančez. Jedino što fali domaćinu je špic zbog povrede Ejbrahama koji će odsustvovati sa terena još nekoliko meseci i Belotija čija je forma bila katastrofalna prošle sezone, ali ima još vremena do kraja prelaznog roka da se i to sredi.

Murinjo je nažalost ''izgubio'' svog odanog ratnika u vidu Nemanje Matića kojem se svidela ponuda iz Rena pa je zatražio odlazak, ali dobra vest za Portugalca je to što je u njegovoj četi ostao najbolji igrač Paolo Dibala.

Pored bivšeg reprezentativca Srbije ekipu su napustili Ibanjez, Volpato, Klajvert, Tahirović, Renold, Misori i Viljar, a od njihovih transfera Roma je zaradila 73 miliona evra.

''Vučica'' je imala dosta solidan pripremni period, odigrala je pet utakmica i na njima je uz tri pobede upisala po poraz i remi.

Sa druge strane, Salernitana je manje-više očuvala sličan tim kao onaj koji je prošle sezone zauzeo 15. mesto i bez većih problema sačuvao status prvoligaša.

Preko leta su otkupljeni ugovora Bulaj Die, Antonija Kandereve i Lorenca Pirole, a pored toga ekipu su pojačali Legovski , Ikvuemesi i Benoa Kostil.

Značajnih odlazaka nije bilo, tako da Murinjov sunarodnik Pablo Sousa na raspolaganju ima sastav koji bi ako se razigra mogao da zauzme neko od mesta na sredini tabele, a možda čak i pripreti gornjem domu.

Ekipa iz Salerna je već započela takmičarski deo sezone i u prvom kolu Kupa Italije savladala je Ternanu pogotkom Antonija Kandere u sedmom minutu.

Današnji rivali su i prošle sezone igrali u prvom kolu i tada je Roma slavila na ''Arekiju'' sa 1:0.

Što se tiče izostanaka, Murinjo neće moći da računa na povređenog Ejbrahama i Kumbulu, dok će suspenziju zarađenu u poslednjem kolu prošle sezone odraditi nosici igre Pelegrini i Dibala.

Gost nema problema sa povredama, tako da će Souza imati čitav roster na raspolaganju.

Verujemo da ćemo gledati jedan zanimljiv meč, iako neće biti Dibale i Pelegrinija očekujemo da pune tribine ''Olimpika'' poguraju Romu do pobede. Vredi pomenuti podatak da je Salernitana na posednja dva gostovanja u prestonici vodila na poluvremenu, tako da je i prelaz vrlo moguć.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 2-1 (kvota 31)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NI ĐOKOVIĆ, NI FEDERER, EVO KOJE IME JE NA SPISKU: Šok izjava bivšeg šampiona Vimbldona