AKO ŽELI DA SE BORI ZA TITULU, ARSENAL MORA DA DOBIJA OVAKVE UTAKMICE: ''Tobdžije'' vole da igraju gradske derbije

V.M.

21. 08. 2023. u 10:43 >> 10:43

U poslednjoj utakmici drugog kola Premijer lige, Kristal palas će dočekati Arsenal na ''Selhurst parku'' (21.00).

АКО ЖЕЛИ ДА СЕ БОРИ ЗА ТИТУЛУ, АРСЕНАЛ МОРА ДА ДОБИЈА ОВАКВЕ УТАКМИЦЕ: Тобџије воле да играју градске дербије

Tanjug/AP

Danas ćemo gledati gradski derbi u prestonici između ekipa koje su trijumfalno započele novu sezonu. Domaćin je bez većih problema slavio na ''Bramal lejnu'' (0:1), dok su ''tobdžije'' svoj pohod ka tituli započele na ''Emirejtsu'' pobedom protiv dvostrukog prvaka Evrope, Notingem foresta (2:1).

Sredinom prošle sezone Roj Hodžson se vratio na klupu Kristal palasa, odradio je sjajan posao, dobio je novi ugovor i predvodiće ''orlove'' u svojoj 76. godini. Upravo je taj rođendan proslavio pobedom u prvom kolu kada je pogodak Odsona Eduarda početkom drugog dela igre krunisao sjajan nastup Palasa koji je odneo tri boda u prestonicu sa gostovanja Šefildu.

Domaćin je preko leta ostao bez svog najboljeg igrača u prethodnih nekoliko godina Vilfrida Zahe koji je otišao u Galatasaraj, a malo je falilo da ostane i bez Majkla Olisea koji je na oduševljenje ljudi u klubu odbio ponudu Čelsija i potpisao novi ugovor sa Palasom.

''Orlovi'' su od dolaska Hodžsona na klupu uspeli da pretvori ''Selhurst park'' u neku vrstu tvrđave prošle sezone, pošto su izgubili samo pet puta na svom terenu tokom cele kampanje i uzeli 11 poena iz pet susreta pred svojim navijačima i nadaju se da mogu da nastave sa tom formom i ove godine.

Što se tiče Arsenala, on je preko leta potrošio veliki novac na igrače poput Deklana Rajsa, Jurijena Timbera i Kaja Haverca, a pobedom nad Sitijem u Komjuniti šildu istakao je kandidaturu za titulu ove sezone.

Iako nije briljirao u prvom kolu protiv Notingema, osvojio je sva tri boda. Meč je prelomio u prvom poluvremenu kada su Nketija i Saka zatresli mrežu, a jedino što je Forest uspeo je da ublaži poraz pogotkom Avonjija u završnici meča.

Jedine dve ekipe koje su za sada osvojile maksimalan broj bodova su Siti i Brajton, pa četa Mikela Artete ima priliku da im se trijumfom u večerašnjem gradskom derbiju pridruži u samom vrhu tabele.

Arsenal je postavio novi rekord za uspehe u londonskim derbijima prošle sezone pobedivši deset od odigranih 12. ''Tobdžije'' su u dva navrata savladale Palas, 2:0 i 4:1.

U redovima domaćina neće biti Olisea, Hjuza i najskupljeg letnje pojačanja Mateusa Franka, dok će kod gosta odsustvovati Gabrijel Žezus, Elneni i Jurijen Timber koji je protiv Notingema doživeo nešto težu povredu i odsustvovaće duži period.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?