PROŠLE SEZONE SE BORILI ZA TITULU, A SADA OTVARAJU PRVENSTVO: ''Laka konjica'' eliminisana iz Lige šampiona

V.M.

21. 08. 2023. u 09:55

OD 19 časova u okviru prvog kola kiparskog prvenstva gledaćemo duel između Arisa i AEK Larnake.

ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ СЕ БОРИЛИ ЗА ТИТУЛУ, А САДА ОТВАРАЈУ ПРВЕНСТВО: Лака коњица елиминисана из Лиге шампиона

Foto Profimedia

Domaćin je već uveliko u takmičarskom pogonu, jer je nakon osvajanja svoje prve titule u istoriji kluba igrao kvalifikacije za Ligu šampiona. Krenuo je iz drugog kola u kojem je dominantno savladalo BATE Borisov ukupnim rezultatom 11:5, ali tu napadačku igru nije uspeo da prenese i u treći krug kvalifikacija gde ga je izbacio Rakov (1:3). 

Ipak, tu nije kraj evropske odiseje za ''laku konjicu'' koja će u plej-ofu za Ligu Evrope igrati sa Slovanom iz Bratislava.

Aris su preko leta pojačali bivši igrači Partizana i Zvezde Slobodan Urošević i Veljko Nikolić, koji su već podigli jedan trofej kada je današnji domaćin bio bolji od Omonije u Superkupu Kipra sa 2:0.

Sa druge strane terena biće AEK iz Larnake koji je u jednom trenutku bio i vodeći na tabeli prošle sezone, ali je lošim igrama u plej-ofu ispustio priliku da osvoji titulu.

Što se tiče ove sezone, gost je igrao u kvalifikacijama za Ligu konferencija gde je učešće završio u trećem kolu kada je bolji od njega bio Makabi iz Tel Aviva ukupnim rezultatom 1:2.

Ovi rivali su se prošle sezone sastali četiri puta, AEK je upisao dve pobede (2:1, 4:3), a uz to su viđeni trijumf Arisa (4:0) i remi (1:1).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1.85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi