AEK NA FASCINANTAN NAČIN IZBACIO DINAMO: Sada ga očekuje dosta teži zadatak

V.M.

22. 08. 2023. u 07:46

U prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona, Antverpen će dočekati prvaka Grčke (21.00).

АЕК НА ФАСЦИНАНТАН НАЧИН ИЗБАЦИО ДИНАМО: Сада га очекује доста тежи задатак

FOTO: EPA

AEK je u nekoliko dana morao odigrati oba meča sa Dinamom jer je prvi susret odlagan zbog sukoba navijača, a same utakmice po kvalitetu nisu razočarale. Grčki prvak je slavio u Hrvatskoj sa 2:1 i svi su očekivali da će rutinski odraditi posao u Solunu, ali to nije bio slučaj. 

Na poluvremenu je gubio sa 1:0, a sredinom drugog dela igre ''modri'' su došli do potpunog preokreta i delovalo je da će oni proći dalje i zakazati duel sa Antverpenom, ali do toga nije došlo. Prvo je Arauho u 92. minutu smanjio zaostatak i poravnao rezultat gledajući oba susreta, a krajem sudijske nadoknade dosuđen je penal za ''žuto-crne''. Odgovornost je preuzeo Garsija kojem je Livaković odbranio jedanaesterac, ali na odbitak je naleteo bivši fudbaler Dinama Domagoj Vida i glavom zatresao mrežu za erupciju oduševljenja na ''OPAP areni''.

''Dvoglavi orlovi'' će sada imati priliku da se ponovo plasiraju u Ligu šampiona u kojoj su poslednji put nastupali u sezoni 2018/19. kada se nisu lepo proveli jer nisu pokupili nijedan bod uz veoma lošu gol-razliku, 2:13.

Što se tiče Antverpena, on je na takođe dramatičan način osvojio titulu pogotkom Tobija Aldervajlerda u završnici meča poslednjeg kola sa Genkom i imaće priliku da po prvi put nakon 1957. zaigra u najelitnijem evropskom takmičenju.

Šampion Belgije je već osvojio jedan trofej ove sezone savladavši Mehelen u Superkupu, ali odbranu trona nije baš dobro započeo. 

U uvodna četiri kola Župiler pro lige ''redsi'' su ostvarili dve pobede uz poraz i remi i trenutno su peti na tabeli sa tri boda zaostatka u odnosu na vodeći Klub Briž.

Domaćin prošle godine nije uspeo da se plasira u evropsko takmičenje, igrao je plej-of za Ligu konferencija, ali tu je od njega bio bolji turski Bašakšehir.

Vredi napomenuti da su današnji rivali odigrali priajteljski meč za vreme priprema i tada je AEK ubedljivo slavio sa 3:0.

Večeras verujemo da ćemo gledati dosta drugačiji meč i očekujemo pobedu Antverpena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)