''NEBESKOPLAVI'' SU NEZAUSTAVLJIVI KOD KUĆE: Da li je trostruki prvak Brazila naredna žrtva?

V.M.

22. 08. 2023. u 10:43

U prvoj utakmici četvrtfinala Kopa libertadoresa od ponoći ćemo gledati duel Bolivara i Internasionala.

НЕБЕСКОПЛАВИ СУ НЕЗАУСТАВЉИВИ КОД КУЋЕ: Да ли је троструки првак Бразила наредна жртва?

Foto: Profimedia

Bolivar igra veoma dobro ove sezone u Kopa libertadoresu. Zauzeli su drugo mesto u grupi ''C'' iza Palmeirasa i plasirali se u osminu finala, gde su u veoma zanimljivom dvomeču porazili Atletiko Paranense.

Slavili su kod kuće sa 3:1, ali Atletiko je uzvratio pred svojim navijačima pobedom od 2:0, pa se ušlo u penale u kojima je promašaj Tijega Helena u petoj seriji pogurao ''nebeskoplave'' ka četvrtfinalu.

Domaćin je redovan učesnik Kopa libertadoresa, ali nikada ga nije osvojio. Najdalje što je ''dogurao'' je polufinale u tri navrata i sada ima priliku da barem izjednači taj uspeh, ili čak ode korak dalje.

Nadmorska visina u Boliviji na koju je teško navići se svakako daje prednost ''nebeskoplavima'' koji su na četiri utakmice kod kuće u najeltinijem južnoameričkom takmičenju upisali isto toliko pobeda.

Ako bismo gledali i domaća takmičenja (trenutno treći u prvenstvu i prošao grupnu fazu kupa), Bolivar je pred svojim navijačima ostvario neverovatnih 11 uzastopnih pobeda.

Sa druge strane, Internasional je u osmini finala napravio veliko iznenađenje izbacivši novopečenog prvaka Argentine, River plejt. Kao i njegov rival, trostruki prvak Brazila je takođe prošao dalje posle penala.

U prvom meču je izgubio na ''Monumentalu'' sa 1:2, ali istim rezultatom je uzvratio kod kuće i u veoma dramatičnoj penal seriji koja je videla čak 20 različitih izvođača napravio je veliko izennađenje prošavši u četvrtfinale.

Generalno gledano, Internasional se nalazi u slaboj formi, na poslednjih pet ligaških utakmica osvojio je samo dva boda i nalazi se na razočaravajućoj 14. poziciji tabele Serije A.

''Crveni'' su Kopa libertadores osvajali u dva navrata, a pažnju na sebe su posebno skrenuli 2006. godine kada su trijumfovali na Svetskom klupskom prvenstvu savladavši tadašnjeg prvaka Evrope Barselonu u finalu sa 1:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi