ŠAMPION SE MUČI NA STARTU SEZONE: Barselona bez trenera napada "Žutu podmornicu"

O. M.

27. 08. 2023. u 09:40

U derbiju trećeg kola španske La lige, Viljareal dočekuje Barselonu. Utakmica se igra na Stadionu de la Keramika s početkom u 17 časova i 30 minuta.

ШАМПИОН СЕ МУЧИ НА СТАРТУ СЕЗОНЕ: Барселона без тренера напада Жуту подморницу

FOTO: Tanjug/AP

"Žuta podmornica" je sezonu otvorila porazom na svom terenu (1:2) od Betisa, ali se iskupila u drugom kolu, trijumfom na gostovanju Majorki od 1:0.

Prošlu sezonu Viljareal je završio na petom mestu sa 64 boda i izborio time plasman u Evropa ligu. Četvrtoplasirani Sosijedad pobegao je sedam bodova za mesto u Ligi šampiona.

Rezultati Viljareala u prijateljskim utakmicama nisu bili na visini očekivanja navijača, jer su u tom periodu zabeležili jednu pobedu, dva remija i četiri poraza. Jedinu pobedu ostvarili su nad Altahom, neodlučeno igrali sa Fajenordom i Nicom, a poraze su pretrpeli od Sent Galena, Hanovera, lisabonskog Sportinga i Njukasla.

Viljareal je ovog leta doveo brojne nove igrače, uključujući Aleksandra Sorlota koji je plaćen 10 miliona evra Lajpcigu i Denisa Suareza koji je došao bez obeštećenja pošto mu je istekao ugovor u Selti, ali su izgubili neke ključne ličnosti kao što je Nikolas Džekson (pojačanje Čelsija za 37 miliona), Semjuela Čukvuezea, koji je otišao u Milan za 20 miliona, dok je Bulaje Dija otišao u Salernitanu za 12 miliona.

Trener Kike Setijen u ovoj utakmici neće moći da računa na povređene Fransisa Kokelina i Alberta Morena. U napadu će se uzdati u Herarda Morena, koji je golom protiv Majorke postao najbolji strelac Viljareala svih vremena.

Barselona je u odbranu titule ušla neubedljivim remijem bez golova protiv Hetafea, a utisak je malo popravljen pobedom u drugom kolu nad Kadizom, iako se šampion mučio i u tom meču pošto je odbrana gostiju odolevala do 82. minuta kada je bravu razbio Pedri. Konačnih 2:0 na stadionu Espanjola (Kamp Nou se renovira) postavio je Tores u četvrtom minutu nadoknade.

Za razliku od domaćeg šampionata, gde je titula osvojena sa komfornih deset bodova više u odnosu na drugoplasiranog večitog rivala Real rezultati Barselone u Evropi bili su ispod ugleda ovog kluba, jer je posle eliminacije u grupnoj fazi Lige šampiona Ćavijeva ekipa eliminisana već na narednoj prepreci u Ligi Evrope, od Mančester junajteda.

Ćavi neće voditi ekipu protiv Viljareala, kao što je nije vodio ni protiv Kadiza, jer je na utakmici protiv Hetafea zaradio crveni karton i dva meča suspenzije. S njim "u paketu" isključen je i Rafinja pa ni on neće omoći drugovima u ovom derbiju. Pored njih, u ekspediciji Barse na "Madrigalu" neće biti ni povređenih Arauha i Pedrija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid