"DRIM-TIM" ČUVA PREDNOST IZ PRVOG MEČA: ''Plavo-beli'' su majstori za preokrete

V.M.

29. 08. 2023. u 11:20 >> 11:20

U revanš utakmici plej-ofa za Ligu šampiona, Galatasaraj će dočekati Molde (21.00).

ДРИМ-ТИМ ЧУВА ПРЕДНОСТ ИЗ ПРВОГ МЕЧА: Плаво-бели су мајстори за преокрете

Foto: Profimedia

U Norveškoj je viđena jako zanimljiva utakmica. Molde je poveo preko Elingsena u osmom minutu, ali Galata je uzvratila do poluvremena pogocima Oliveire i Ikardije kojima je potpuno preokrenula utakmicu. Početkom drugog dela Haugen je ponovo doveo meč u egal odličnim udarcem unutar kaznenog prostora, posle toga su oba tima stvarala šanse, a da turski prvak u Istanbul dođe sa prednošću pobrinuo se Mitše u sudijskoj nadoknadi.

Galatasaraj je preko leta napravio pravi drim-tim od kojeg se očekuje da napravi ozbiljan rezultat ne samo u domaćem prvenstvu, već i u Ligi šampiona. Domaćin je doveo zvučna imena poput Vilfrida Zahe, Hakima Ziješa, Anhelinja, Tetea, kao i najboljeg prošlosezonskog strelca Maura Ikardija koji je otkupljen od PSŽ-a.

Što se tiče samih rezultata, četa Okana Buraka igra na visokom nivou. U drugom kolu kvalifikacija je imala malih problema sa Žalgirisom (2:2, 1:0), ali već u narednoj rundi je bila dosta ubedljivija protiv ljubljanske Olimpije koju je dva puta pobeđivala, sa 3:0 i 1:0.

Što se tiče domaćeg prvenstva, Galata je započela iznenađujućim remijem sa Kajzerisporom (0:0), ali nakon toga je upisala prvi trijumf slavivši sa 2:0 protiv Trabzonspora.

Sa druge strane, Molde je postao prepoznatljiv u ovim kvalifikacijama po preokretima pa se nada da može doći do novog. 

Prvak Norveške je u prošlom kolu ponovo nadoknadio gol zaostatka i plasirao se u plej-of. Prvo je to uradio protiv Helsinkija u drugom kolu, a u prošlom je to bio slučaj protiv Klaksvika. 

Najveći hit Evrope ove sezone je slavio pred svojim navijačima sa 1:0, ali to nije bilo dovoljno da se fudbalska bajka sa Farskih Ostrva nastavi, Molde je pred svojim navijačima u regularnom delu trijumfovao istim rezulatom, a do potpunog preokreta došao je u 112. minutu pogotkom Martina Linesa.

''Plavo-belima'' odbrana ligaškog trona ne ide baš najbolje, nakon 19 odigranih kola zauzimaju tek četvrto mesto na tabeli norveškog prvenstva i zaostaju čak deset bodova za vodećim dvojcem Bode Glimtom i Vikingom.

Verujemo da je Molde ''istrošio sreću'' i da neće moći do novog preokreta.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom