"CRVENI ZMAJEVI" GRABE KA TREĆOJ UZASTOPNOJ PROMOCIJI: Holivudske zvezde se ne šale sa svojim velškim projektom

O. M.

10. 09. 2024. u 08:50 >> 11:12

PROŠLO je devetnaest godina od prvog i jedinog trijumfa Reksama u EFL Liga Trofeju, a Velšani večeras dočekuju Salford siti u svom uvodnom meču ovosezonskog turnira.

ЦРВЕНИ ЗМАЈЕВИ ГРАБЕ КА ТРЕЋОЈ УЗАСТОПНОЈ ПРОМОЦИЈИ: Холивудске звезде се не шале са својим велшким пројектом

Foto Profimedia

Za razliku od Velšana, fudbaleri Salforda već su nastupili i to prvog dana, kada su izgubili od Port Vejla. U ovoj grupi, B grupi Severnog sektora, nalazi se još i omladinski tim Vulverhemptona.

Razlog zašto smo pomenuli Reksamovu titulu u ovom takmičenju je taj što su u naredne tri sezone ispadali u prvom kolu, pre nego što su ispadanjem u peti rang takmičenja čime su izgubili pravo da se bore za EFL Liga trofej, sve do prošle sezone kada ih je u šesnaestini finala izbacio Barton Albion.

Još jedan zanimljiv podatak da su "crveni zmajevi" jedinu titulu u ovom takmičenju osvojili zahvaljujući golu Darena Fergusona, sina legendarnog ser Aleksa, koji je igračka i trenerska legenda Piterboro junajteda, inače najtrofejnijeg kluba kada je reč o Liga trofeju.

Reksam je u dobroj formi i na dobrom putu, iako je možda još prerano o tome govoriti jer je prvenstvo tek počelo ptraktično, da dođe do treće uzastopne promocije, posle ulaska u Ligu dva prošle godine i u Ligu jedan ove. Naravno, prelazak u Čempionšip označio bi novu diskvalifikaciju iz Liga trofeja u kome pravo učešća imaju samo ekipe iz trećeg i četvrtog razreda engleske fudbaleske piramide, ali to gazdama iz Holivuda (Rajan Rejnolds i Rob Makelheni) svakako neće predstavljati problem.

Reksam je osvojio 13 od mogućih 15 poena u prvih pet kola Lige jedan. Holivudskom šarmu odoleo je samo Bolton, odigravši bez golova kod kuće.

Jedini kiks, ako se tako može nazvati poraz od doskorašnjeg premijerligaša, Reksam je do sada imao u nešto eminentnijem kup-takmičenju, Liga kupu, u kome je izgubio sa 4:2 na gostovanju Šefild junajtedu.

Salford je takođe ispao u Liga kupu, ali od dosta lošijeg protivnika, Donkastera. Ovo će bit isedma zvanična utakmica u sezoni za Salford, a tek u prethodnoj su ostvarili prvu pobedu, protiv MK Donsa u Ligi dva.

Prethodno su dva puta remizirali, pa bi sa pet bodova i uz tri potencijalna iz utakmice manje mogli u ovoj ranoj fazi prvenstva i da se umešaju u borbu za vrh. Reč je o utakmici protiv Flitvuda koja je odložena na zahtev "ribara" kojima je nekoliko igrača pozvano u reprezentaciju. Da, dobro ste pročitali i engleski četvrtoligaši imaju u svojim redovima reprezentativce (čak dvojicu Flitvud).

Salford Siti i Reksam su prošle godine dva puta igrali u Ligi dva, gde je velška ekipa pobedila sa 3:2 a izgubila sa 3:1 u gostima.

Kliknite na link za NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

ŽIVOT IM SE MENJA ZBOG STROGIH PRAVILA KRUNE: Princ DŽordž i princeza Šarlot uskoro nigde više neće smeti da putuju zajedno