LUKA JOVIĆ MOŽE DA PROFITIRA OD PORAZA MILANA? Inter juri istorijsku pobedu u derbiju dela Madonina i potpisuje otkaz Fonseki

O. M.

22. 09. 2024. u 09:23 >> 11:03

DERBI dela Madonina, duel milanskih gradskih rivala, obeležiće peto kolo italijanske Serije A. Inter je nominalni domaćin Milanu danas od 20.45 na stadionu "Đuzepe Meaca".

ЛУКА ЈОВИЋ МОЖЕ ДА ПРОФИТИРА ОД ПОРАЗА МИЛАНА? Интер јури историјску победу у дербију дела Мадонина и потписује отказ Фонсеки

FOTO: Tanjug/AP

Inter je dobro krenuo u odbranu naslova prvaka- Posle četiri kola "neroazuri" su bez poraza sa po dve pobede i nerešene, ali više od bodovnog salda navijače raduje igra koju su pokazali njihovi ljubimci, pre svega u utakmii protiv osvajača Live Evrope Atalante koju su presličali sa 4:0.

Odigrao je Inter i prvo kolo nove Lige šampiona i izvukao važan bod u derbiju protiv Mančester sitija, nije bilo golova na "Etihad stadionu".

Sve to dodatno je podiglo samopouzdanje izabranicima Simonea Incagija pred ovaj veoma važan meč, koje je ionako bilo visoko posle osvajanja titule, ali i nedavnih uspeha u međusobnim susretima.

Naime, Inter je vezao šest pobeda u derbijima dela madonina, niz koji traje od trijumfa u Superkupu Italije januara 2023. Dve pobede došle su u polufinalu Lige šampiona pretprošle sezone, a ostale tri u Seriji A uključujući i trijumf u aprilu, kojim je Inter zvanično potvrdio 20. titulu i stekao pravo na drugu zvezdicu iznad grba.

Takav niz nije viđen od prvih godina posle Drugog svetskog rata, kada je Milan vezao šest pobeda, četiri u Seriji A i dve u njenoj preteči, staroj Diviziji nacionale.

Istina, bilo je u dosadašnjih 239 takmičarskih derbija dugih nizova bet poraza, devedesetih godina prošlog veka oba kluba vezala su po devet utakmica bez izgubljene, prvo Milan, pa Inter. Onda je početkom ovog veka Milan imao deset bez poraza, niz koji su silom prekinuli navijači Intera ubacivanjem bengalki na teren. Ipal, najduži takav niz drži Inter koji je između novembra 1929 i oktobra 1937 ostao neporažen čak 17 derbija u nizu.

Najbolji strelac u istoriji derbija je Andrej Ševčenko koji je postigao 14 golvoa za Milan, dok je najbolji strelac Intera sa 12 legendarni Đuzepe Meaca po kome stadion zvanično nosi ime, mada je naziv San Siro (po kvartu u kome se nalazi) popularniji širom sveta, a naročito među navijačima Milana, iako je Meaca nosio i crveno-crni dres pa čak postigao jedan gol u derbijima.

Prošle godine Inter je imao najboljeg strelca lige u liku Lautara Martineza, koji se, zanimljivo, još nije upisao u strelce ove sezone, mada nije mnogo ni igrao. Ipak, za Incagija tu nema problema jer je golgetersku ulogu preuzeo Markus Tiram koji je sa četiri pogotka trenutno prvi na listi "kapokanonjerea".

Tiram je postigao po jedan gol u svoja prva dva derbija dela Madonina i sada ima priliku da se pridruži Ronaldu de Limi i Romeluu Lukakuu, jedinim igračima Intera koji su pogodili gol rivala u prva tri derbija dela Madonina.

S druge strane, u taboru Milana i među navijačima "rosonera" vlada veliak zabrinutost posle serije loših rezultata ali i igara. Posle veoma aktivnog letnjeg prelaznog roka, sa dosta novih potpisa i velikim očekivanjima, očekivalo se da Milan izbaci kandidaturu za sve trofeje. Međutim, Rosoneri se trenutno muče da pronađu pravu formu pod vođstvom novog trenera Paula Fonseke.

Dok je u Seriji A ekipa počela da se budi posle uspavanog starta (remi s Torinom i poraz od Parme), što se videlo u prvih pola sata protiv Venecije kada su za 29 minuta postigli četiri gola, doduše dva iz kaznenih udaraca, gostovanje Liverpula na "San Siru" otkrilo je sve slabosti u odbrani "rosonera".

Na tom meču ekipa je dozvolila čak 19 udaraca u prvih 70 minuta, a 24 ukupno. Čak i nakon što su poveli u 3. minutu golom Pulišića, videlo se da će Milan pretrpeti težak poraz.

JAsno je da nešto mora da se menja, a o svemu sudeči to će biti trener. Čak je legendarni Zlatan Ibrahimović i posle ubedljive pobede protiv Venecije istakao da to nije dovoljno i najavio skoru smenu Fonseke, a Zlatan je savetnik u klubu tako da treba očekivati skoru smenu na klupi "rosonera". 

Možda bi novi trener pružio novu šansu Luki Joviću u koga Fonseka nema skoro nimalo poverenja što je potvrdio i odlukom da reprezentativca Srbije ne registruje za Ligu šampiona.

Pobeda Intera svakako je najrealniji ishod derbija, uz podatak da je u pet od šest vezanih poraza Milan uspeo da postigne bar jedan gol.

KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: 1𐍇&GG (kvota 2,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli