BLEKIJEVA FIORENTINA MOŽE DO ČETVRTOG MESTA: Povratniku u Seriju A ne pomaže ni Klaudio Ranijeri

V.M.

02. 10. 2023. u 14:40 >> 14:40

''VIOLA'' će pred svojim navijačima u poslednjoj utakmici sedmog kola pokušati da produži nepobedivi niz protiv fenjeraša sa Sardinije (20.45).

БЛЕКИЈЕВА ФИОРЕНТИНА МОЖЕ ДО ЧЕТВРТОГ МЕСТА: Повратнику у Серију А не помаже ни Клаудио Ранијери

FOTO: M. Vukadinović

Nakon slabog otvaranja prvenstva i samo jedne pobede u uvodna tri kola, domaćin je znatno podigao formu nakon reprezentativne pauze i na poslednje tri utakmice je osvojio sedam bodova, što ga je podiglo na šesto mesto tabele Serije A, a ako bi ostvario ubedljiv trijumf na večerašnjem meču, ušao bi u top četiri.

Izabranici Vinčenca Italijane su mogli i do ligaškog het-trika u prošlom kolu, ali su ispustili prednosti protiv Frozinonea i morali su da se zadovolje bodom (1:1). Ponovo se slaba odbrana "viole" pokazala kao ahilova tetiva za tim iz Firence koji je u dosadašnjem toku prvenstva primio već deset golova i imaju jedan od najgorih defanzivnik rekorda u ligi.

Ako računamo i prošlu sezonu, Fiorentina u Seriji A nije izgubila na svom terenu deset vezanih utakmica i večeras ima sjajnu priliku da produži taj impresivni niz.

Sa druge strane, Kaljari se predvođen čuvenim Klaudijom Ranijerijem ekspresno vratio u Seriju A, ali pruža veoma slabe partije i zacementiran je za dno tabele.

Gosti su jedina ekipa u ligi koja nije ostvarila pobeda, a uz to su osvojili samo dva boda u uvodnih šest kola i doživeli čak četiri poraza.

Poslednji u nizu naneo im je Milan sredinom prošle nedelje. Ekipa sa Sardinije je povela na tom meču, ali ''rosoneri'' su nakon toga ubacili u petu brzinu i ostvarili rutinski trijumf (1:3).

Što se tiče međusobnih duela, u prednosti je "viola" koja je na poslednjih pet obračuna sa Kaljarijem ostvarila dve pobede, a uz to su viđena čak tri remija. 

Poslednji put kada su ''ostrvljani'' savladali večerašnjeg rivala bilo je 2019.

U redovima domaćina neće biti Pedrose, Dodoa i Mine, dok će kod gosta odsustvovati Lapadula, Rog i Mankosu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

ANA IVANOVIĆ SE VRAĆA NA TEREN: Zaigraće posle osam godina, poznato ko će joj biti rivalka