DERBI ZAČELJA U BUGARSKOJ: "Bela dama" popravila formu, "boljari" tonu sve dublje

O. M.

06. 11. 2023. u 10:58

SLAVIJA iz Sofije dočekuje ekipu Etara iz Velikog Trnova u 16. kolu bugarske Prve lige. Utakmcia se igra na stadionu "Aleksandar Šalamanov" u Sofiji od 14 časova i 30 minuta.

ДЕРБИ ЗАЧЕЉА У БУГАРСКОЈ: Бела дама поправила форму, бољари тону све дубље

Foto: Profimedia

Slavija je u prošlom kolu poražena od Ludogoreca sa 2:0. Trenutno je na 14. mestu sa 11 osvojenih bodova. 

"Bela dama" je u poslednjih pet takmica osvojila sedam bodova, dok je u prethodnih 11 skupila samo četiri. Tačnije, ta četiri je svojila u prva četiri kola, a onda je usledio niz od sedam poraza koji je trajao od sredine avgusta do početka oktobra. To je koštalo posla španskog trenerta Hose-Mariju Bakera na čije mesto je došao Zlatomir Zagorčić.

Srpskom stručnjaku sa bugarski mpasošem ovo je treći mandat na klupi Savije a doneo je i poslednji trofej slavnom klubu, Kup Bugarske 2018. godine.

Etar se letos vratio u Prvu ligu a kako sada stvari stoje neće se dugo zadržati u elitnom društvu bugarskog fudbala. Ovo je inače treća inkarnacija kluba koji je osnovan 1924. godine, a početkom devedesetih je uspeo i da osvoji titulu šampiona.

Etar je u prošlom kolu porazom od CSKA iz Sofije prekinuo mini seriju od tri utakmice bez izgubljene, što je bio njihov najduži takav niz u Ligi.

U prvom delu prvenstva Slavija je pobedila sa 1:0 u Velikom Trnovu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi