ŠAMPION AFRIKE UBEDLJIV NA STARTU KVALIFIKACIJA: Serija nepobedivosti Toga okončava se danas?

O. M.

21. 11. 2023. u 12:01

SENEGAL gostuje Togu u drugom kolu B grupe afričke zone kvalifikacija za Mundijal 2026. Utakmica se igra u Lomeu od 17 časova.

ШАМПИОН АФРИКЕ УБЕДЉИВ НА СТАРТУ КВАЛИФИКАЦИЈА: Серија непобедивости Тога окончава се данас?

FOTO: AP/Tanjug

Šampion Afrike je u prvom kolu opravdao ulogu favorita protiv Južnog Sudana i pobedio sa ubedljivih 4:0. Dvostruki strelac bio je Sadio Mane, a po jednom su se u strelce upisali Pape Sar i Lamine Kamara.

Bila je to deveta uzastopna takmičarska utakmica "lavova Terange" bez poraza, još od januara kada su izgubili od Ugande. Ali to je bilo na Afričkom nacionalnom šampionatu, na kome države predstavljaju samo igrači iz domaćih klubova. U ovom periodu jedini poraz A tima bio je u prijateljskoj utakmici protiv Alžira u kojoj su "pustinjske lisice" ostvarile minimalnu pobedu.

S druge strane, Togo je posle neuspeha u kvalifikacijama za Afrički kup nacija ušao u seriju dobrih rezultata. Čelnici saveza napravili su dobar posao što posle neuspeha u kvalifikacijama nisu otpustili portuglaskog stručnjaka Paola Duartea koji je, čini se, sada sklopio kockice tima. Togo je u prvom kolu odigrao 1:1 na gostovanju Sudanu, što je dobar rezultat, imajući u vidu da su "sekretari" u drugom kolu pobedili DR Kongo sa 1:0.

Togo je kod kuće vezao četiri utakmice bez poraza, a od poslednjih deset izgubili su samo jednu, prijateljsku od Obale Slonovače u julu prošle godine. Imajući u vidu snagu današnjeg protivnika, teško je očekivati da će se serija dobrih rezultata nastaviti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

NAGE SLIKE: Zbog ovih radova je Melanija Tramp podigla glas (FOTO)