"KOPLJANICI" SE BUDE: Ajaks počeo da pobeđuje u Erediviziji, može li do prve pobede u Ligi Evrope?

O. M.

30. 11. 2023. u 10:00

OLIMPIK iz Marselja dočekuje Ajaks u petom kolu grupe B Lige Evrope.

КОПЉАНИЦИ СЕ БУДЕ: Ајакс почео да побеђује у Ередивизији, може ли до прве победе у Лиги Европе?

Foto Profimedia

Utakmica se igra na "Velodromu" od 21 čas. Francuzi su prvi na tabeli sa osam bodova i pobedom večeras bi obezbedio prolaz u nokaut fazu Lige Evrope. U slučaju da i AEK savlada Brajtona, Olimpik će osigurati i prvo mesto, koje vodi direktno u osminu finala drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja. Za Ajaks, međutim, utakmica je "biti ili ne biti" jer samo pobeda "kopljanicima" zadržava kakvu-takvu nadu da mogu da prezime u Evropi.

Obe ekipe se muče u domaćim šampionatima, s tim što je Marselj u nešto boljoj poziciji. Ali 12. mesto na kome se trenutno nalazi daleko je od ambicija ovog kluba i želja armije navijača, a četiri uzastopne utakmice bez pobede u Ligi jedan su već razlog za paljenje alarma. Zato je Liga Evrope "melem na ranu". Doduše, Marselj je poslednjih godina imao prilično zapažene rezultate u evrotakmičenjima, dospevši u finale Lige Evrope 2018. godine i polufinale Lige konferencija pre dve sezone, pa ovo do sada i nije preterano veliko iznenađenje, uprkos lošim rezultatima na domaćoj sceni.

S druge strane, Ajaksu podjednako loše ide na svim frontovima. "Kopljanici" igraju jednu od najlošijih sezona u novijoj klupskoj istoriji. Istina, bude se u Erediviziji izabranici Džona van et Šipa. Osvojili su deset bodova iz poslednje četiri prvenstvene utakmice, dvostruko više nego što su skupili u prvih osam kola.

Ipak, u Ligi Evrope još nemaju pobedu i ovo sad im je poslednji voz. Ako ne pobede, ostaće bez evropskog proleća prvi put od sezone 2017/18, kada nisu stigli ni do grupne faze jer ih je u plej-ofu za Ligu Evrope eliminisao francuski predstavnik Nica.

Težak posao čeka izabranike Van et Šipa pošto Ajaks nema pobedu u gostima od avgusta meseca, kada su sa 4:1 pobedili bugarskog šampiona Ludogorec u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope.

Ajaks nije uspeo da sačuva mrežu ni u jednoj utakmici Lige Evrope ove sezone, a na tri od četiri utakmice primili su dva ili više gola. 

Od Marselja u prvoj utakmici primili su tri, a u ukupnom skoru sa francuskom ekipom imaju nešto bolji učinak. Pobedili su tri puta - jednom posle produžetaka u kojima je odlučujući pogodak postigao nekadašnji reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani, dok su po jednom izgubili i igrali nerešeno.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,97)  

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača