ALKMAR ŽELI REVANŠ ZA NAJVEĆI ŠOK SEZONE: Zrinjski protiv Legije prokockao šanse za prolaz u nokaut fazu

O. M.

30. 11. 2023. u 12:11

FUDBALERI Zrinjskog gostuju AZ Alkmaru u petom kolu E grupe Lige konferencija. Utakmica se igra od 18 časova i 45 minuta na Viktori stadionu u Alkmaru.

АЛКМАР ЖЕЛИ РЕВАНШ ЗА НАЈВЕЋИ ШОК СЕЗОНЕ: Зрињски против Легије прокоцкао шансе за пролаз у нокаут фазу

Profimedia

Prva utakmica ovih rivala u Mostaru donela je jedan od najsenzacionalnijih preokreta u istoriji evropskih takmičenja. Holanđani su posle prvog poluvremena vodili sa 3:0 pod Bijelim brijegom, ali su domaći u nastavku postigli četiri gola i doneli istorijsku pobedu za bosanski fudbal, prvu u grupnoj fazi nekog evropskog kupa.

Posle tog podviga "plemići" nisu osvojili ni bod, iako su već u narednom kolu dobro namučili favorizovanu Aston vilu u Birmingemu. Teško je očekivati da Mostarci mogu do novog iznenađenja kojim bi sačuvali nekakve izglede za prolaz u drugi krug, oni su svoju priliku za to propustili u dvomeču sa Legijom, koja je začudo lider ove grupe posle četiri kola, jer je osim dve pobede nad "plemićima" u prvom kolu iznenadila Aston vilu.

Što se tiče Alkmara, ova ekipa bi sa dve pobede prošla u šesnaestinu finala, ali samo pod uslovom da Aston vila pobedi Legiju večeras. Svaki drugi scenario odgovara Poljacima.

AZ je pre četiri dana savladao Folendam sa 3:0 i tako prekinuo seriju od četiri utakmice bez pobede koja je ovu ekipu koštala pada na treće mesto u Erediviziji gde su dugo bili jedini tim koji je parirao fantastičnoj ekipi PSV Ajndhovena. Sada ih je pretekao šampion Fejenord. 

S druge strane, Zrinjski je posle poraza od Legije izgubio i u gradskom derbiju od Veleža, ali se vratio na pobedničku stazu trijumfima u dva mala hercegovačka derbija, protiv Širokog Brijega i Gabele. Konačno su odigrali sve zaostale utakmice i tako se popeli na drugo mesto Premijer lige BiH sa četiri boda zaostatka za najboljim klubom Republike Srpske, banjalučkim Borcem.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje