KRIZA "KOPLJANIKA" JE PROŠLOST: Atinjani bez kažnjenog Srbina na "Johan Krojf areni"

O. M.

14. 12. 2023. u 10:27

AEK gostuje Ajaksu u odlučujućoj utakmici za treće mesto grupe B Lige Evrope. Susret je zakazan za 21 čas na "Johan Krojf areni".

КРИЗА КОПЉАНИКА ЈЕ ПРОШЛОСТ: Атињани без кажњеног Србина на Јохан Кројф арени

FOTO: Tanjug/AP

Šampion Grčke je u prednosti nad viceprvakom holandije jer ima dva boda više što znači da mu i bod donosi prelaz u šesnaestinu finala Lige konferencija. Prva dva mesta u ovoj grupi osvojili su MArselj i Brajton i oni će u međusobnom duelu u istočnom Saseksu odlučivati ko će direktno u osminu finala Lige Evrope a ko u šesnaestinu finala.

Ajaks i dalje traži prvu pobedu u Ligi Evrope. Posle pet utakmica imaju dva remija i tri poraza. sezonu su otvorili sa dva remija i tu su stali, pa im sada samo pobeda donosi evropsko proleće.

Posle očajnog starta u Erediviziji, jednog od najgorih u istoriji kluba, "kopljanici" su u poslednjih nekoliko nedelja popravili utisak. Vezali su sedam utakmica bez izgubljene, a kao da ih je trgnuo ubedljiv poraz oid PSV ajnhovena od 5:2. Posle toga ostvarili su šest pobeda i remi, a u međuvremenu su izgubili samo dva puta u Ligi Evrope, od Brajtona i od Marselja.

Osim štoi su počeli dsa osvajaju bodove, porpavili su i golgeterski učinak, pa je na poslednjih šest njihovih utakmica došlo 3+. 

AEK je slično Ajaksu vezao tri poraza u Ligi Evrope, ali je u prednosti jer je u prva dva kola osvojio četiri boda. Pobedili su samo u prvom kolu, na gostovanju Brajtonu koji je zaslužio više iz ove utakmice.

"Dvoglavi orlovi" su znatno bolje počeli domaće prvenstvo od današnjeg protivnika i u dobroj su situaciji da odbrane titulu u konkurenciji Panatinaikosa, PAOK-a i Olimpijakosa. Ove četiri ekipe deli smao tri boda i već sad je jasno da će trka za titulom biti neizvesnija čak i od prošlogodišnje.

AEK ima priliku da, ako ostane neporažen večeras, izbori evropsko proleće prvi put od sezone 2017/18.

Ovo će biti šesti međusobni susret Ajaksa i AEK-a u evropskim kupovima, a amsterdamski gigant ima do sada mnogo više uspeha sa četiri pobede i jednim remijem.

Srpski internacionalac iz redova AEK-a Mijat Gaćinović, koji je ove sezone postigao tri gola za Atinjane, uključujući i jedan u jedinoj pobedi u Ligi Evrope protiv Brajtona, neće biti u konkurenciji za sastav zbog kazne koju je zaradio sa dva žuta kartona protiv Engleza u revanšu pre dve nedelje.

Definitivno je kriza Ajaksa prošla i "kopljanici" ne bi trebalo da imaju problema sa Grcima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača