"LAVOVI" KRUPAN ZALOGAJ ZA "SLEPE MIŠEVE": Obe ekipe su u formi, ali Bilbao ima bolji tim

O. M.

20. 01. 2024. u 09:45

U okviru 21. kola španske La Lige, Valensija u subotu od 18 časova i 30 minuta na stadionu "Mestalja" dočekuje Atletik Bilbao.

ЛАВОВИ КРУПАН ЗАЛОГАЈ ЗА СЛЕПЕ МИШЕВЕ: Обе екипе су у форми, али Билбао има бољи тим

Foto: Profimedia

U prethodnom kolu oba tima su trijumfovala. Domaći su na strani pobedili Kadiz, a gosti u baskijskom derbiju Real Sosijedad.

U međuvremenu, Valensija je porazom u Kupu Kralja kod kuće od Selte iz Viga prekinula niz od pet utakmica bez izgubljene, dok je Bilbao u još jednom baskijskom derbiju savladao Alaves i plasirao se u četvrtfinale Kupa Kralja.

Poraz od Selte Valensiju sada ostavlja na samo jednom frontu pa će izabranici Rubena Barahe moći bolje da se posvete borbi za plasman u evro-kupove. Trenutno šestoplasirani Real Sosijedad beži samo tri boda "slepim miševima" a sedmoplasirani Betis dva. Pritom, nije isključeno ni da osmo mesto na kome se Valensija trenutno nalazi, donese plasman u Ligu konferencija.

U La Ligi, Valencija igra u za ovu ekipu nezapamćenonj formi. Posle poraza od Hetafea 8. decembra, uzeli su 10 bodova iz poslednje četiri utakmice.

Ekipa Rubena Barahe remizirala je 1:1 sa Barselonom 16. decembra, a zatim je pobedila tri puta uzastopno. OStvarili su trijumfe nad Rajo Valjekanom, Viljarealom i Kadizom, postigavši pritom osam golova. 

Uprkos izazovima povreda i izostanaka, s obzirom da su Selim Amal i Muktar Dijahabi na Afričkom kupu nacija, Roman Jaremčuk i Hugo Gonzalez pod znakom pitanja zbog bolesti, a Andre Almeida će verovatno ponovo propustiti zbog problema sa leđima, Valensija će i protiv "lavova" ići na tri boda. 

Baraha će izvršiti i dodatne promene u timu u poređenju sa timom koji je istrčao protiv Selte u Kupu Kralja, a očekuje se da će se Serhio Kanos, Hoze Gaja, Ugo Giljamon i Kristijan Moskera vratiti u startnu postavu za predstojeći meč.

Atletik Bilbao je verovatno najveći izazov za Valensiju od svih s kojima se sesrela u ovoj seriji dobrih rezultata i da, tu se računa i Brselona koja je očigledno u velikoj krizi rezultata.

Pobeda protiv Alavesa bila je šesta uzastopna za ekipu Ernesta Valverdea u svim takmičenjima. U La Ligi, Atletik je vezao četiri uzastopne pobede što im je donelo skok na treće mesto na tabeli.

"Lavovi sa San Mamesa" imaju skor od 12 pobeda, pet remija i tri poraza, uz 41 bod iz 20 prvenstvenih utakmica. Uprkos odsustvu Inakija Vilijamsa kojo je na Afričkom kupu nacija, Atletik će nastojati da produži niz neporaženosti protiv Valensije u La Ligi na devet utakmica. Valensija na prvenstvenu pobedu protiv Bilbaa čeka od septembra 2019. godine. Doduše, jednom je u tom periodu pobedila u Kupu Kralja, bilo je to pre dve godine u revanšu polufinala, ali je Betis kasnije zaustavio "slepe miševe" u finalu.

Osim Injakija Vilijamsa, Valverde možda neće moći da računa ni na DAnija Garsiju, ali svi ostali igrači su u stroju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kbota 1,86)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 14:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

U ZATVOR ZBOG PEDOFILIJE: Glumac iz Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad dečakom