POBEDNIK ĆE UGOSTITI "CRVENE ĐAVOLE": Veliki ulog na ponovljenoj utakmici trećeg kola FA kupa, petoligaš na pragu istorije

O. M.

16. 01. 2024. u 14:48

NjUPORT kaunti, velška ekipa iz engleske Lige dva, gostuje petoligašu Istliju u ponovljenoj utakmici trećeg kola FA kupa. Utakmica se igra na "ten ejkrs" stadionu u Istliju od 20 časova i 45 minuta.

ПОБЕДНИК ЋЕ УГОСТИТИ ЦРВЕНЕ ЂАВОЛЕ: Велики улог на поновљеној утакмици трећег кола ФА купа, петолигаш на прагу историје

Profimedia

U prvom meču na "Rodni parejdu" bilo je 1:1. Gosti iz Hempšira stigli su do boda golom sa bele tačke u 83. minutu i sada imaju priliku da pred svojim navijačima ispišu istoriju i odu prvi put u četvrtu rundu najstarijeg klupskog takmičenja.

A tamo će pobednik ugostiti veliki Mančester junajted. Pa, možda ne više toliko veliki, ali za "spitfajere" i "konjanike" svakako gigant.

Istli je u takmičenje ušao od četvrte kvalifikacione runde u kojoj je bio bolji od Dovera (1:0). Zatim je u prvom kolu sa 5:1 ispratio ekipu iz svoje, Nacionalne lige, sa ubedljivih 5:1, da bi u drugom kolu iznenadio člana Lige jedan Reding, pobedom od 2:1 ostvarenom golom u četvrtom minutu nadoknade. postigao ga je, kao i prvi, nekadašnji junior Vest hema, Pol Makalum.

Najbolji rezultat Njuport kauntija u FA kupu je peta runda pre 75 godina, ali ovaj klub u svojim vitrinama ima jedan pehar osvajača Velškog kupa, iz 1980. godine. Velšani su do trećeg kola stigli izbacivši već dva petoligaša, Oldam atletik kod kuće i Barnet u gostima.

Njuport je generalno u mnogo boljoj formi, dok je Istli vezao četiri utakmice bez pobede, "konjanici" su u nizu od pet bez poraza. Iako na utakmicama oba tima pada dosta golova, imajući u vidu koliki je ulog za obe ekipe, vrlo verovatno da neće biti tako i večeras. 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 2,25)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk