NASTAVLJA LI SE SEČA FAVORITA NA AFKON-U? "Lavovi sa Atlasa" moraju da budu na oprezu, "zvezde Taife" znaju da iznenade favorite

O. M.

17. 01. 2024. u 12:03

MAROKO i Tanzanija će u sredu odmeriti snage u okviru prvog kola Afričkog kupa nacija. Utakmica se igra na stadionu "Loran Poku" u San Pedru od 17 časova.

НАСТАВЉА ЛИ СЕ СЕЧА ФАВОРИТА НА АФКОН-У? Лавови са Атласа морају да буду на опрезу, звезде Таифе знају да изненаде фаворите

FOTO: Tanjug/AP

Polufinalista Mundijala u Kataru je veliki favorit u ovom meču, ali i jedan od glavnih favorita za titulu. "Lavovima Atlasa" neke kladionice daju veće šanse čak i od branioca titule Senegala, dok druge daju istu kvotu na ove dve reprezentacije ili blagu prednost daju Senegalcima.

Ipak, imajući u vidu kako se do sada odvijalo takmičenje u Obali Slonovače ne treba unapred otpisati "zvezde Taife". Nigerija je osvojila samo bod protiv Ekvatorijalne Gvineje u grupi A, a u grupi B oba favorita su se okliznula - Egipat jedva spasao bod protiv Mozambika, a Gana izgubila od Zelenortskih Ostrva. Kamerun nije uspeo da pobedi Gvineju, Alžir Angolu, a Namibija je šokirala Tunis.

Ipak je teško poverovati da ekipa koju predvode Ašraf Hakimi iz Pari Sen Žermena, Sofijan Amrabat iz Mančester junajteda, Hakim Zijek iz Galatasaraja i En-Nesiri iz Sevilje može da kiksne protiv tima kome je najveći uspeh bod na debiju davne 1980. u utakmici bez takmičarskog značaja.

Maroko se bez većih problema kvalifikovao za finalni turnir AFKON-a. U grupi sa Južnom Afrikom, Liberijom i Zimbabveom, "lavovi Atlasa" su obezbedili prvo mesto, sa tri pobede i jednim porazom, s obzirom na to da je Zimbabve diskvalifikovan sa takmičenja.

Tanzanija, koja u svojim redovima ima samo jednog igrača sa iskustvom igranja u jakim ligama, to je saigrač našeg Andrije Živkovića u PAOK-u, Embana Samata, kvalifikovala se na AFKON kao druga u grupi sa Alžirom, Ugandom i Nigerom. Da umeju da pomrse račune favoritima pokazali su osvajanjem boda protiv "pustinjskih lisica" koji im je zapravo i doneo plasman.

Maroko i Tanzanija su u istoj grupi u kvalifikacijama za predstojeći Mundijal i već su odigrali jedan meč tamo. Maroko je pobedio sa 2:0 u gostima.

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,60)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

ANA IVANOVIĆ SE VRAĆA NA TEREN: Zaigraće posle osam godina, poznato ko će joj biti rivalka