"LAVOVI" USPEŠNI NA ČETIRI FRONTA: Braga se u poslednje vreme mnogo muči sa Sportingom

O. M.

23. 01. 2024. u 12:50 >> 12:50

OVOG utorka od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Dr Magaljaeš Pesoa" u Leiriji Braga i lisabonski Sporting igraju prvu utakmicu "fajnal-fora" portugalskog Liga kupa.

ЛАВОВИ УСПЕШНИ НА ЧЕТИРИ ФРОНТА: Брага се у последње време много мучи са Спортингом

Foto: EPA-EFE/OCTAVIO PASSOS/POOL

U drugom polufinalu Benfika se sastaje sa Estorilom koji je u prethodnoj rundi iznenadio branioca trofeja, Porto.

"Lavovi" dolaze u Bragu sa namerom da ostanu u seriji pobeda koja trenutno iznosi osam. Sportingovoj sezoni zaista teško može da se nađe mana. Prvi su u Primeira ligi, plasirali su se u osminu finala Lige Evrope, dobro im ide u oba domaća kupa...

Posle 18 odigranih kola, četa Rubena Amorima ima bod više od Benfike i pet bodova više od trećeplasiranog Porta na tabeli Primeira lige. Trka za šampionsku titulu ostaje neizvesna, ali klub iz Lisabona je rešen da stigne do kraja.

Kao i njihovi protivnici u predstojećem meču, Sporting će igrati i u osmini finala Lige Evrope.

Sporting može da se pohvali impresivnom formom sa osam uzastopnih pobeda i samo dva poraza u sezoni, od Benfike i Vitorije Gimaraeš, koja je hit ovogodišnjeg prvenstva i vodi bitku sa Bragom za četvrto mesto na tabeli. U prošlom kolu Sporting je bio ubedljiv na gostovanju Vizeli, bilo je 5:2.  

Sporting i Braga su zahvaljujući plasmanu u prošloj sezoni Primeira lige obezbedili direktan plasman u treću, grupnu fazu Liga kupa. Braga je osvojila prvo mesto u grupi A zahvaljujući boljoj gol-razlici od Kasa pije, dok je Sporting bio ubedljiv u grupi sa Farenseom i Tondelom.

Braga je ove sezone igrala u grupnoj fazi Lige šampiona, gde su se žestoko nadmetali protiv Real Madrida i Napolija, ali nisu uspeli da prođu dalje. Uprkos ovom neuspehu, obezbedili su treće mesto u Grupi C, prestigavši nemački Union Berlin na tabeli i tako se plasirali u nokaut fazu Lige Evrope.

U portugalskom prvenstvu, Braga zauzima četvrtu poziciju, iza Sportinga, Benfike i Porta. U prethodnom kolu izborili su pobedu od 2:1 na gostovanju Familikau.

Sporting u Leiriji juri peti trofej u Liga kupu, a Braga svoj treći. Rekorder je Benfika sa sedam, a Porto neće imati priliku da brani prošlogodišnji pehar, inače svoj prvenac u ovom takmičenju.

Braga ima samo jednu pobedu nad Sportingom u poslednjih deset susreta, a dva poslednja poraza "arsenalista" bila su baš ubedljiva - "lavovi" su pobeđivali 5:0 u prvenstvu i u četvrtfinalu Liga kupa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: Braga - Sporting Lisabon 2 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata