LIVERPUL JE GOSPODAR LIGA KUPA: Klopova četa se nameračila da po deseti put osvoji ovo takmičenje

V.M.

24. 01. 2024. u 11:21 >> 11:21

U drugoj utakmici polufinala EFL kupa Fulam će pokušati da iznenadi Liverpul na ''Krejven kotidžu'' (21.00).

ЛИВЕРПУЛ ЈЕ ГОСПОДАР ЛИГА КУПА: Клопова чета се намерачила да по десети пут освоји ово такмичење

FOTO: Tanjug/AP

Na prvom susretu kolibaru su uspeli da dođu do prednosti preko Vilijana sa bele tačke, ali na kraju su postali nova žrtva Liverpula koji je uspeo da preokrene preko Džounsa i Gakpa u drugom poluvremenu tako da sa prednošću od jednog gola dočekuje revanš u prestonici.

Trebali bi da gledamo novi zanimljiv meč, jer su pored pomenutog ovi timovi i u prvenstvu odigrali fantastičnu utakmicu na ''Enfildu''.

Redsi su dva puta stizali do prednosti u prvom poluvremenu, ali u oba navrata se Fulam vraćao u igru. Kolibari su konačno poveli u 80. minutu i delovalo je da će doći do novih bodova, ali kao i u kupu, Klopova četa je sa brza dva gola ugasila nade ekipe iz Londona i osvojila čitav plen u završnici susreta (4:3).

To je bila jedna od mogih tesnih pobeda Liverpula koji igra odlično tokom čitave sezone i veoma se uspešno bori na sva četiri fronta.

Klop je prezadovoljan prikazanim jer su trenutno prvi u Premijer ligi, direktno su zauzeli mesto u osmini finala Lige Evrope, a pored ovog polufinala dogurali su do četvrte runde FA kupa.

Proteklog vikenda su ponovo pokazali u koliko se dobroj formi nalaze jer su i bez igranja nekoliko bitnih fudbalera slavili na veoma neugodnom gostovanju Bornmutu sa čak 4:0.

To im je bito peti uzastopni trijumf, tako da sa velikim samopouzdanjem dočekuju večerašnji revanš.

Takođe, vredi napomenuti da je Liverpul istorijski gledano najuspešnija ekipa u ovom takmičenju, a ukoliko ga i ove godine osvoji, postaće prva ekipa sa dvocifrenim brojem titula u EFL kupu.

To znači da Fulam ne samo da večeras igra protiv razigranog protivnika, već i protiv tradicije, ali to ga neće poremeiti jer se i on nalazi u fantastičnom ritmu, pogotovo kad igra pred svojim navijačima.

Domaćin je na ''Krejven kotidžu'' slavio na poslednja dva meča, tačnije pet od proteklih šest, a sigurno se najviše pamti onaj trijumf u gradskom derbiju kada su uspeli da nadoknade gol zaostatka protiv Arsenala i slave sa 2:1.

Sličnu partiju moraće da pruže i večeras kako bi se prvi put plasirali u finale EFL kupa, a toga je i svestan menadžer Marko Silva.

Na putu do polufinala Fulam je savladao još jednu ekipu iz Liverpula, Everton (2:1), a pored njih bio je bolji od Totenhema (2:1), Noriča (2:1) i Ispviča (3:1).

Što se tiče izostanaka, oba trenera imaju problema sa njima.

Domaćini će biti bez Adame Traorea, Kalvina Vasija, Ivobija i Bale-Turea.

Sa druge strane Klop ne može da računa na Salaha, Cimikasa, Aleksandera Arnolda, Robertsona, Alkantaru i Matipa, dok je pod upitnikom Dominik Soboslaj.

Očekujemo da oba tima ponovo zatresu mrežu. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju