"ŽUTO-ZELENI" SPREMNI ZA PLEJ-OF: AEK je bez poraza na deset utakmica

O. M.

22. 01. 2024. u 12:34

AEK iz Larnake i Pafos sastaju se u jednom od derbija 20. kola kiparske prve divizije. Utakmica se igra od 18 časova na "AEK Areni" u Larnaki.

ЖУТО-ЗЕЛЕНИ СПРЕМНИ ЗА ПЛЕЈ-ОФ: АЕК је без пораза на десет утакмица

FOTO: Tanjug / Miloš Milivojević

Domaćin je šesti na tabeli sa 36 bodova i u narednih sedam utakmica pokušaće da zadrži ovu poziciju i tako izbori plasman u "Ligu a šampiona". Trenutno prvom ispod crte Apolonu beži četiri boda i ima utakmicu manje od njega.

Gosti imaju dva boda više od današnjeg rivala, a eventualnom pobedom u ovom susretu izbili bi na drugo mesto na tabeli.

AEK je u fantastičnoj formi sa deset utakmica bez poraza i samo jednom izgubljenom od poslednje 21 utakmice - pobedio ih je lider šampionata APOEL sa 3:0 na ovom stadionu, bilo je to početkom novembra.

Od tada, AEK je primio samo tri gola, dva u kup-pobedi od 4:2 nad Otelosom i po jedan u pobedama od po 2:1 nad Dohom i Arisom.

S druge strane, Pafos igra na sve ili ništa. U poslednjih 14 utakmica imaju devet pobeda i četiri poraza. Poslednji put su nerešeno odigrali početkom oktobra, upravo protiv današnjeg rivala.

Zanimljivo je da su i u maju u drugom delu prošlog prvenstva remizirali sa AEK-om. Ali, tada su sezonu završili sa čak 12 remija, dok ove sezone imaju samo dva.

NAŠ PREDLOG: Xpp (kvota 2,10)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ZAPEVAO PESMU KOJU SVI ZNAJU: Ovako je izgledao susret dve velike zvezde (VIDEO)