BORUSIJA BEZ PRIMLJENOG GOLA U NOVOJ GODINI: Bohum drastično popravio formu od novembra

O. M.

28. 01. 2024. u 08:50

U poslednjem meču devetnaestog kola gemačke Bundeslige, Borusija Dortmund će u nedelju od 17 časova i 30 minuta dočekati Bohum.

БОРУСИЈА БЕЗ ПРИМЉЕНОГ ГОЛА У НОВОЈ ГОДИНИ: Бохум драстично поправио форму од новембра

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Dortmund je izraziti favorit u ovom meču, gledajući stanje na tabeli, trenutnu formu i pojedinačni kvalitet igrača. Ipak, niko u klubu ne može da bude zadovoljan učinkom posle 18 kola. Prošlogodišnji vicešampion, koji je veći deo sezone bio i lider Bundeslige da bi bez šampionske titule ostao na prilično nesrećan način, ove sezone je već na polovini praktično ostao bez šansi da se umeša u borbu za "salataru". 

Lider Bajer iz Leverkuzena beži već 16 bodova, a drugoplasirani Bajern iz Minhena 14. Zato će primarni cilj Dortmuna u Bundesligi biti plasman među prve četiri ekipe, koji bi im obezbedio takmičenje u Ligi Šampiona naredne godine. Borusija ima priiku da uđe u prva četiri ukoliko danas osvoji barem bod jer je Red bul Lajpcig u subotu poražen od Štutgarta i ostao na 33 boda koliko imaju i "milioneri".

"Crno-žuti" su u 2024. godini odigrali dve utakmice u gostima i obe pobedili, bez primljenog gola. U prošlom kolu savladali su Keln sa 4:0, a sedam dana pre toga darmštat sa 3:0.

Pošto su u poslednjem kolu u staroj godini ugostili Majnc (i odigrali mršavih 1:1), ovo će im biti četvrti uzastopni susrt sa ekipama koje se bore za opstanak u Bundesligi.

Od starta kalendarske godine Dortmund nije igrao na svom "Vestfalen" stadionu, bar ne takmičarski meč. Početkom januara odigrali su dve prijateljske utakmice. Podelili su bodove sa AZ Alkmarom (2:2) i sa Standardom iz Liježa (3:3).

U Dortmund se ove zime vratio, do juna kao pozajmljen igrač, Džejdon Sančo i odmah pokazao da će biti veliko pojačanje za tim. Već na novom debiju protiv Darmštata upisao je asistenciju i pokazao da agonija u Mannčester junajtedu nije ostavila veliki trag na njemu. Izostaće Sebastijen Ale koji je još sa reprezentacijom Obale Slonovače na Afričkom kupu nacija.

Bohum je dosta popravio formu od novembra, a u poslednjih deset mečeva osvojio je šesnaest od dvadeset bodova koliko ukupno ima na kontu. Ovi dobri rezultati su ih držali van zone ispadanja i gosti su pred duelom sa Dortmundom na 14. mestu, sa devet bodova više od Majnca koji je u zoni ispadanja, ali Majnc ima utakmicu manje.

Kao i današnji rival, Bohum je i 2024. neporažen. U prvom meču remizirali su sa Verderom iz Bremena, a u prethodnom kolu su ugostili trećeplasirani Štutgart i uspeli da zabeleže minimalnu pobedu od 1:0.

Ipak, treba reći da su izgubili na poslednja dva gsotvanja, od Leverkuzena čak 4:0 i od Hofenhajma 3:1. Dortmund je dobio dva od pet poslednjih duela ovih rivala, Bohum jednom, dok su poslednje dve utakmice završene nerešeno.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-5 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje