SMENA SELEKTORA JE URODILA PLODOM: Obala Slonovače izbacila Senegal, sledeći rival neugodni ''orlovi''

V.M.

03. 02. 2024. u 10:10

U četvrtfinalu Afričkog kupa nacija domaćin turnira će ukrstiti koplja sa Malijem (18:00).

СМЕНА СЕЛЕКТОРА ЈЕ УРОДИЛА ПЛОДОМ: Обала Слоноваче избацила Сенегал, следећи ривал неугодни орлови

Foto: Profimedia

Nakon veoma slabe grupne faze iz koje su jedva obezbedili plasman u osmini finala, savez Obale Slonovače se odlučio za rokadu na klupi usred turnira i umesto Gasea kormilo je preuzeo Fae.

To se ispostavilo kao pun pogodaka, jer su ''slonovi'' napravili veliko izneanđenje izbacivši glavnog favorita Senegal u veoma zanimljivom meču.

Senegal je poveo preko Dialoa na samom start meča i 1:0 je stajalo na semaforu sve do 86. minuta kada je Kesi sa bele tačke doneo izjednačenje svojoj selekciji. U produžecima nije bilo promena rezultata, tako da se otišlo u penale gde je tragiar bio Nijakate koji je jedini promašio jedanaesterac od svih deset izvođača.

Kesi je bio taj koji je preuzeo odgovornost u petoj seriji i ponovo je bio preciazn, donevši tako veliku pobedu svom timu.

Sada su u potpunosti zaboravljeni slabi nastupi iz grupne faze i ''slonovi'' sa velikom dozom samopozdanja, nošeni trijumfom nad Senegalom dočekuju večerašnji susret.

Svakako im neće biti lak jer će za rivala imati Mali koji je prikazao veoma dobar fudbal na ovogodišnjem AFKON-u i primio je samo dva gola u dosadašnjem toku takmičenja.

Zauzeo je prvo mesto u grupi ''E'', a nakon toga je savladao Burkinu Faso u osmini finala sa 2:1.

Iako nemaju neka zvučna imena u svom sastavu, ''orlovi'' su uigrani i sigurno je da će ih selektor Šele dobro pripremiti za večerašnji susret.

Prednost dajemo domaćinu koji će imati veliku podršku sa prepunih tribina sa ''Stadiona mira''.

NAŠ TIP: Mali - Obala Slonovače prolaz 2 (kvota 1,64)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)