"CRVENI ĐAVOLI" ŠOKIRALI BRANIOCA TROFEJA: Monako je izgubio na dva poslednja gostovanja današnjem rivalu

O.M.

08. 02. 2024. u 09:23

MONAKO gostuje četvrtoligašu Ruanu u šesnaestini finala Kupa Francuske. Utakmica se igra na stadionu "Rober Diošon" od 20 časova i 45 minuta.

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ ШОКИРАЛИ БРАНИОЦА ТРОФЕЈА: Монако је изгубио на два последња гостовања данашњем ривалу

FOTO: Tanjug/AP

Monako je i dalje na petom mestu u Prvoj ligi Francuske i ima isti broj bodova kao Lil -35. U poslednjih pet mečeva imaju samo jednu pobedu, dva poraza i dva remija, pa su im šanse da do kraja sezone sustignu lidera šampionata Pari Sen Žermen sada u domenu teorije.

Monako je u prošlom kolu na svom terenu remizirao 1:1 sa Avrom. Domaći fudbaleri su pokazali dobar fudbal, uz mnogo pokušaja na protivnički gol, ali je jedini pogodak postigao Visam Ben Jeder u 63. minutu. Samo dva minuta kasnije Fofana je postigao autogol, nakon čega Monako nije mogao da probije odbranu Avra u preostalih pola sata igre.

Monako je odigrao nerešeno 2:2 protiv Marseja, izgubio od Remsa 3:1. U Kupu Francuske Monako je bio bolji od Rodeza 3:1.

Ruan je ove sezone ušao u četvrti razred francuskog fudbala i trenutno je na sedmom mestu sa 25 bodova. Vezali su dva uzastopna poraza, posle sjajnog niza od tri pobede. 

Ovo je prvi put u 21. veku da ovaj četvrtoligaš stigne do šesnaestine finala. Inače, sledeće godine navršiće se ceo vek od najvećeg uspeha "crvenih đavola", plasmana u finale nacionalnog kupa Francuske gde ih je zaustavio danas nepostojeći Atletik Pariz.

Ruan je do ovog najvećeg uspeha u stoleću stigao izbacivši u prethodnoj rundi branioca trofeja ekipu Tuluze posle šokantne penal serije. Utakmica je u regularnom delu završena rezultatom 3:3. Vodili su "crveni đavoli" sa 1:0, branilac pehara preokrenuo da 2:1, zatim je Ruan promašio penal  ali ipak uspeo da stigne do novog preokreta i povede sa 3:2. 

Tuluza je izjednačila u drugom minutu nadoknade, a onda se pristupilo penalima. Izređali su se svi igrači obeju ekipa i posle 22 tučena penala bilo je 11:11, a onda je neprecizan bio defanzivac Tuluze Gabrijel Suazo. Abdužalil Saloune je bio i drugi put precizan i doneo istorijski uspeh Ruanu.

U prošlom kolu izgubili su od Versaja sa 2:1. U izjednačenom meču Versaj je prvi stigao do gola u 20. minutu. Izjednačenje smo čekali 15 minuta, a strelac je bio Lopi sa bele tačke. Do kraja meča bilo je neizvesno, a onda je na kraju pauze Nađe postigla pobedonosni gol za Versaj.

Ruan i Monako nisu igrali od 1985. godine kada su "crveni đavoli" poslednji put igrali u Prvoj ligi. Poslednja dva gostovanja Monaka ovde završena su pobedom domaćina, ali od ovog rivala nikada nisu izgubili u Kupu.

NAŠ PREDLOG: 4+ (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

ANA IVANOVIĆ SE VRAĆA NA TEREN: Zaigraće posle osam godina, poznato ko će joj biti rivalka