SPORTING SE NADA KIKSU BENFIKE: Lisabonski "lavovi" dišu za vrat gradskom rivalu

O. M.

11. 02. 2024. u 13:08

DERBI 21. kola portugalske Primeira lige igra se na stafionu "Žose Alvellade" od 19 časova kada lisabonski Sporting dočekuje imenjaka iz Brage.

СПОРТИНГ СЕ НАДА КИКСУ БЕНФИКЕ: Лисабонски лавови дишу за врат градском ривалу

Profimedia

"Lavovi" u ovaj meč ulaze posle ubedljivog trijumfa u prošlom kolu u gostima protiv Leirije sa 3:0. Odbranu domaćina srušili su golovima Pedra Gonkalvesa i dvostrukog strelca Viktora Đekereša, koji je uprkos unosnim ponudama u zimskom prelaznom roku ostao u Sportingu. Sigurno će biti zvezda letnjeg prelaznog roka, iako se njegova Švedska nije plasirala na Euro.

Wegova vrednost već se više nego udvostručila u odnosu na 21 milion evra koliko je Sporting platio letos Koventriju, a ako do leta nastavi da teroriše protivničke golmane, prvi strelac i drugi asistent lige doneće mnogo novca i Sportingu, ali i Koventriju koji je iako nesmotreno prodao plavokosog napadača, mudro uneo klauzulu o procentima od naredne prodaje.

Sporting sa 49 bodova zauzima drugo mesto na tabeli. Izabranici Rubena Amorima imaju dva boda manje od lidera Benfike, četiri više od Porta i devet više od današnjeg rivala Brage. 

Klub iz Lisabona može da se pohvali impresivnom formom u ligi sa šest uzastopnih pobeda, čime je pokazao želju da se ove sezone izbori za sve raspoložive trofeje. Trka za šampionsku titulu ostaje ostaje otvorena, a Sportingu bi mogla da pomogne Vitorija Gimaraeš u drugom derbiju kola, ako otkine dva ili tri boda "orlovima".

Igraće Sporting i osminu finala Lige Evrope, gde ih u četvrtak u Bernu očekuje duel sa Jang Bojsom koji je u grupi Lige šampiona bio bolji od našeg šampiona Crvene zvezde.

I "arsenalisti" su u drugoj rundi Lige Evrope. Braga je ove sezone igrala u grupnoj fazi Lige šampiona, gde je u konkurenciji Real Madrida i Napolija obezbedila treće mesto iza pomenutih timova, alu ispred Union Berlina. "tobdžije" u četvrtak očekuje duel sa Karabagom.

U portugalskom prvenstvu, posle 20 odigranih utakmica, Braga je na četvrtom mestu sa 40 osvojenih bodova. U prošlom kolu slavili su na svom terenu 1:0 protiv Moreirensea golom Abela Ruiza u 8. minutu meča.

NAŠ PREDLOG: 1&GG (kvota 2,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)